Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

A ma esti fő kérdés az, hogy vajon Miről álmodik a lány? (RTL II, 19.00) Nyilván szép, okos és humoros szőke hercegről Audi Q7-en, Gucci-táskával és AmEx kártyával, aki szereti őt, dédelgeti és még saját rózsadombi kulipintyót is vesz neki. Ezúttal (Amanda Bynes) azonban arról álmodik, hogy végre megismerkedhessen régen nem látott apjával. A várva várt pillanat aztán el is jött, meglepetésre azonban az apuka (Colin Firth) Anglia egyik legbefolyásosabb politikusa… A film romantikus lesz a továbbiakban és komikus.

betörő az albérlőm - tom hanks és irma p. hallCsakúgy, mint ez az Őrült, dilis, szerelem (Cool, 19.00), amiről viszont nem tudom mi, vagyis hogy sejtem a címéből; ám azért egy ilyen Steve Carellt, Julianne Moore-t, Ryan Goslingot, Emma Stone-t, Marisa Tomeit és Kevin Bacont felvonultató litty-löttyre tán mégis érdemes vetni egy pillantást. Egy válás előtt álló negyvenes férfi megpróbáltatásai az újrakezdést illetően – erről lesz szó.

Más a helyzet viszont, ha történetesen Betörő az albérlőm (Viasat3, 21.00). Joel és Ethan Coen komédiájában egy botcsinálta, ám mégis zseniális betörő-professzor (Tom Hanks) készül a “nagy dobásra”, melynek főhadiszállásául -szerencsétlenségére és szerencsénkre- egy igen harcias, kotnyeles és minden lében kanál asszonyságnál (Irma P. Hall – a képen Tom Hanksszel) vesz egy szobát. A film egy meglehetősen ásatag, 1955-ös angol komédia remakeje, aminek eredetijét Halász Judit főszereplésével is játsszák magyar színpadon is – ez a film állítólag jobb és viccesebb mint az eredeti.

A mostanában a Duna tévén kulmináló James Bond-sorozat végre elérkezett a Casino Royale-hoz (Duna, 21.00), mely szerintem minden idők legjobb James Bond-filmje. A tényleg fergeteges akciók és az elvárt módon bugyutaegyszerű cselekmény közepette végre már nem valami ótvarosan bájgúnár nyálgép, hanem egy rendes, igazi, kemény férfi (Daniel Craig) gyakja széjjel a gonoszt, aki pediglen ez alkalommal az érdekes tekintetű, szintén nem akármilyen arcú Mads Mikkelsen, a mai skandináv film egyik szupersztárja. Avagy, hogyan lett James Bond James Bond…

Peter Weir filmje, az Út a szabadságba (m2, 21.05) egy furcsa csapat -egy cinikus amerikai, egy orosz bűnöző, egy mókamester könyvelő, egy remekül rajzoló szakács, egy pap, egy farkasvaksággal sújtott lengyel fiatalember és egy fiatal lány– hihetetlen és viszontagságos szökését meséli el Sztálin szibériai GULAG-jából a szabad Indiába. Főbb szerepekben Ed Harris, Jim Sturgess, Saorsie Rohan vagy Colin Farrell. Nem rossz film, azonban én igen nehezen tudtam hiteles figuráknak elfogadni az ismert hollywoodi arcokat.

Picit később, a Tiszta játszma (RTL Klub, 22.10) sem több egy közepes kriminél, melynek legfőbb érdekessége a hajdani szupermodell, Cindy Crawford főszereplése. Nem rajta bukik a film, persze, nem is igazán bukik – egyszerűen csak kissé porosnak tűnik ma már… Cindy egy könyvelő, akit valamilyen rejtélyes okból meg akarnak merényelni (ezt mondjuk meg tudom érteni… :) ), a tettes pedig egy ex-KGB-ügynök, akikből ma már annyi, mint gyíkemberből a Duna vize. Szerencsére Cindy kap maga mellé egy igen laza védelmezőt (William Baldwin), így különösebb kár nem éri a millió dolláros arcocskát.

Nézhetjük még Leonardo DiCapriot (és Emily Mortimert, Michelle Williamst, Mark Ruffalót) is Martin Scorsese Viharsziget (Paramount Channel, 22.00) című elmegyógyintézetes, őrült gyilkosos, mirelit zöldborsót a hátunkon gurigatós thrillerjében. Nem rossz film ez sem, ha még nem láttuk volna… (Bővebben)

Sylvester Stallone ezzel a Rocky Balboa (FOX, 22.25) filmmel tért vissza az első rész még szerethető, becsületes, őszinte, jobbegyenes-szerű hangjához. Ez az, amit tud és ez az, ami jól is áll neki. A sztori, a mondanivaló bonyolultsága egy faékhez hasonlatos, de egy bokszmeccsben nem kell feltétlenül shakespeare-i drámát keresni – azt legfeljebb csak találni lehet… 🙂

A ma esti másik Martin Scorsese-film egy igazi selymes, nőies, érzelmes, finoman pikáns, enyhén melankolikus, de nagyon romantikus dráma, Az ártatlanság kora (ATV, 22.35). A szívdöglesztő sármőr (Daniel Day-Lewis) röviddel eljegyzése (Winona Ryder) után megismerkedik a menyasszony rosszhírű, valójában csupán őszinte és természetes viselkedésű rokonával (Michelle Pfeiffer), akivel lassan egy fortyogóan szenvedélyes viszony veszi kezdetét. A társaság, a menyasszony családja mindezt megrökönyödve figyeli… Jellemzően a legjobb kosztümöknek járó Oscart zsebelte be annak idején Az ártatlanság kora, a forgatókönyv, illetve a látvány és filmzene, valamint Winona Ryder mellékszereplésének jelölése mellett – a szakma nyilvánvalóan vért akart, ám ezúttal nem kapott.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.