Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Kathryn Lasky 15 részből álló fantasy-regényciklusának, főszereplői bizonyos hős baglyok, akiket Őrzőkként aposztrofálunk ezentúl ebben a tárgykörben. Az őrzők legendája (RTL II, 18.00/23.30) című film a sorozat első három részéből íródott, melyből eddig csak az első, A katlan titka olvasható magyarul, viszont már megnézhetjük a véres 300 után újra rajzolt filmmel előálló Zack Snyder igen explicit 3D-animációjában is. Mesefilm, de nem a legkisebbeknek. (Bővebben)

merülésekA Merülések (film+2, 21.00) viszont egy igazi, ízig-vérig, tokkal-vonóval lányregény, abban az értelemben is, hogy kizárólag lányok és asszonyok szerepelnek benne. Félúton vagyunk valahol Szabó Magda kitűnő Abigélje és a Holt költők társaságának valamiféle leányiskolai (a képen jelenet a filmből) verziója között. (Bővebben)

Eközben zajlik azonban egy Kalandtúra (Viasat3, 21.00) is, ami egy jó közepes akcióthriller, de végig gyönyörű tájakon játszódik, amit Dante Spinotti le is tudott fényképezni. Sokat dob rajta a két remek főszereplő is: John Cusack és Morgan Freeman. Lúzer tornatanár és hülye fia véletlenül egy veszélyes bűnözőbe botlik a dzsungeltúrán – tét így fokozottan a túlélés.

A Parkerben (film+, 21.00) Jason Statham hoz egy amolyan modern Robin Hood-fazont, aki csak attól lop, akitől van mit. Egyszer azonban őt is meglopják, amiért Parker bepörög és egy csinos ingatlanügynök (Jennifer Lopez) bevonásával vesz elégtételt. Ha nem láttuk volna, akkor is láttuk már, de ha megnézzük sem vesszük észre, hogy láttuk már.:)

A cannes-i nagydíjas, örökbecsű szerelmesfilm, a Szerelem (Duna, 21.30Déry Tibor fájdalmasan igaz története (a minap bemutatták színpadi változatát is a Rózsavölgyi Szalonban Molnár Piroskával), melyet Makk Károly remek rendezése mellett Tóth János operatőrzseni, Törőcsik Mari, valamint Darvas Lili és Darvas Iván ihletett alkotómunkája teszi megismételhetetlenné. (Bővebben)

A régi környék (FOX, 21.55) egy igen különleges, mélabús kis film, melynek hangulatáról talán elég lenne annyi is, hogy kísérőzenéje részben Nick Drake dalaiból áll… A Zach Braff által írt, rendezett és főszerepelt film középszerű színészként dolgozó főszereplője az állandó depresszióban szenvedő Andrew, aki hosszú idő után, édesanyja halálhírére tér vissza a szürke és unalmas kisvárosba, “a régi környékre”, amit pszichiáter apja tudálékos dominanciája, valamint a kilátástalan unalom miatt hagyott ott. Az idők azonban változnak…

Viszont rengeteg jó pasit nézhetnek a lányok (és a romantikusabb lelkületű fiúk) Neil Jordan nemes metszésű romantikus remekében, az Interjú a vámpírral (Galaxy, 22.00) című horrorban, mintegy bizonyítékul arra, hogy a vámpírtörténetek valójában mindig is romantikus történetek voltak, és mint ilyenek, elsősorban az érzékiségre hajlamosabb női nemhez szólnak inkább. Tom Cruise-től Brad Pittig és Christian Slatertől Antonio Banderasig terjed a skála ez alkalommal, tessék választani, avagy ne taníts senkit ölni, ha élni akarsz.

A Vörös sivatag (Duna, 23.05) Michelangelo Antonioni első színes filmje 1964-ből, egy virtigli filmklasszikus, hivatkozási alap, egy külön cikkely minden magára valamit is adó filmlexikonban. A természetellenesre színezett gyártelepekben manifesztálódó elembertelenedett világ hosszú snittjei Monica Vittivel, stb. Nagyon régen láttam.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s