Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Gyermeknap+nyár. Este viszont Az utca királyaival (RTL+, 18.55) azaz, a rendőrökkel kezdhetünk. Korrupt Los Angeles-i zsaruk között játszódik a történet, akiket például Keanu Reeves, Forest Whitaker és Hugh Laurie alakít. Jó dumák, ötletes akciók egy igen tökös filmben.

nem vénnek való vidék - javier bardemAz elkövetkezendő időszakra való felkészülést szolgálja viszont a Waterworld – Vízi világ (Paramount Channel, 19.20). Kevin Costner filmje sokáig bitorolta az egyik legnagyobbat bukó hollywoodi szuperprodukció meglehetősen kétes dicsértékű címét: túl sokba került, viszont a közönség is túl magasról tojt rá. Nem olyan vészes pedig ez a jó hosszú mozi, sőt, én kifejezetten szeretem, annyira, hogy minimum tízszer láttam már. 🙂 A kifejezetten bátor ötleten alapuló kalandos mesefilm a (remélhetőleg soha be nem következő) harmadik világháború után játszódik, amikor már a Föld teljes egészét tenger borítja. Harc az ivóvízért folyik, Costner magányos, (tehát) magának való hajós, aki egy nap hajótörötteket vesz fel hajójára. Az új utasok iránt viszont a tenger kalózai is élénk érdeklődést mutatnak… Kb. Mad Max, csak nem sivatagban, hanem tengeren.

A Quantum csendje (Duna, 21.00) Daniel Craig második James Bond-filmje. Craig szerintem a legjobb Bond. Lefoszlott róla minden mesebeli Bond-műmájerség, helyette viszont jött valami Bruce Willises bumfordi vérrögvaló. Emellett Craignek baromi jó mozgása is van, sőt az ő sajátos, manchesteri öntőmunkásra hajazó arckifejezésével is simán tudja hozni az elegáns Bondot is. A humora pedig bár csikorog, de üt.

Hasonló tárgykörben mozog a Largo Winch – Az örökös (Viasat3, 21.00) című francia termék is, a hasonló című francia kalandsorozat mozifilm-verziója. Semmi különös, csupán egy tisztességes szórakoztató, habkönnyű James Bond-klón. Ha megnézed, megnézted és szórakoztál, ha kihagyod, semmit sem vesztettél. (Bővebben)

Ez a mai Virágot Algernonnak (m2, 21.05) viszont nem a klasszikus regényadaptáció lesz, hanem egy 88 perces, 2000-ben készült tévéfilm, Matthew Modine-nal a főszerepben. Daniel Keyes kultuszregényét alig közelíti ez a gyenge feldolgozás, így nyugodtan ugorhatjuk is.

Mark Ruffalo azonban össze fog jönni Reese Witherspoonnal. Ha igaz volna… (SuperTV2, 21.30), akkor. Ha nem igaz, akkor nem tudom. Romantikus komédia lesz ez, mely a kényszerű együttélés nehézségeiről szól egy nő és egy férfi között. A problematika nagyjából ugyanaz, mint a “létezik-e barátság férfi és nő között?”, csak itt a kezdetekben még barátságról sem lehet szó. Együttélés, kényszerűen. A vége természetesen borítékolható.

A Nem vénnek való vidék (Paramount Channel, 22.00) tulajdonképpen a kitűnő spanyol színész, Javier Bardem egyik igen komoly jelenése, ugyanis Anton Chigurgh vérfagyasztó bérgyilkos-karakteréért (lásd a képen) joggal kapta meg az Oscart, ám Tommy Lee Jones barázdált arcát, és a végkifejletben elmondott, mélyen keserű monológját is nehéz elfelejteni. A film emellett elhozta a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek (Joel és Ethan Coen) és a legjobb forgatókönyvnek járó szobrot is. (Bővebben)

Martin Scorsese egy bizonyos James Conway nevű gengszter életét meséli el a Nagymenők (ATV, 22.35) című eposzi méretű maffia-elméleti alapvetésben. Ezerszer láttam már ezt a filmet is, és még ezerszer fogom látni benne Robert De Niro egyik emblematikus alakítása mellett a legalább annyira elképesztő Joe Pescit vagy Ray Liottát – így ma este én talán kihagyom. Aki viszont nem látta volna még ezt a lehengerlő alkotást, az ne tartson velem!

Maestro Federico Fellini kései filmjében, A hold hangjaiban (Duna, 22.50) az olasz komédia egyik jellegzetes fazonjából, Roberto Benigniből varázsol egy naiv, méla költőt, aki a jellegzetes olasz kisváros utcáit járva éjjelente “a hold hangjait” hallgatja, miközben rajta keresztül hullámokban áramlik a szeretet…

Ezzel éles kontrasztban, A bűn színe (TV2, 23.35) című történetben egy ismeretlen férfi rabolja el Julianne Moore (által alakított anya) autóját, benne a nő négyéves kisfiával. Az ügyben Samuel L. Jackson (játszotta tapasztalt zsaru) forgatja fel a várost, de maga sem hiszi el, hogy igaz az, ami így a felszínre kerül… A film látszólag krimi, valójában azonban dráma.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s