Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Újabb tévépremier a láthatáron. Mátyássy Áron Erdély csodás hegyei között játszódó thrillerjét, a Víkendet (HBO, 20.00) sajnos nem volt alkalmam moziban megnézni, mert mire odáig jutottam volna, már le is vették a műsorról (sajtóvetítésre pedig nem hívott a forgalmazó Vajna-cég), és gondolom, ezzel nem egyedül vagyok így. Az alkotó viszont ügyes munkákkal jelentkezett eddig, úgyhogy a bizodalmam (a megszokott magyar filmeket illető negatív kritikák ellenére) megvan. Tehát ma este láthatjuk, amint három fiatal, tehetős magyar (Lengyel Tamás, aki milliomos építési vállalkozót, Gryllus Dorka, aki az ügyvédjét, valamint Simon Kornél, aki az ügyvédnő férjét játssza) egy szép, nyugis, pihentető erdélyi hétvégének néz elébe, ami a thriller műfaji szabályainak megfelelve, nyilván igen durvára sikeredik… (A képen Gryllus Dorka és Simon Kornél)

víkend - gryllus dorka, simon kornélA Gyönyörű lányok (Paramount Channel, 21.00) körül viszont azon fiúk gondolatai forognak, akik mintegy tíz évvel érettségi (diploma, stb.) után összegyűlve merengenek régi emlékeken (ahelyett, hogy újakat teremtenének…). Matt Dillon, Noah Emmerich, Timothy Hutton kontra Rosie O’Donnell, Uma Thurman, Natalie Portman, Mira Sorvino, Annabeth Gish, stb.

Ben Stiller ma este a Walter Mitty titkos életében (FEM3, 21.00) köszön be az ablakon. Ben a történetben egy, a való világ kihívásai elől a fantáziavilágba menekülő fiatalembert alakít, aki egy nap kénytelen feladni titkos életét, és a valóságban is teljesíteni azokat a hősies küldetéseket, melyeket eddig már mind megtett – gondolatban. Szerintem okos film, szórakoztató, ám mégsem tartalmatlan.

A Bizsergés (TV2, 21.20) egy angol romantikus komédia, valahol a Négy esküvő, egy temetés nyomdokán. Három nő jön össze hétvégenként a kis faluban, ahol laknak: “Mindig sok gint isznak, édességet esznek, dohányoznak és a szexuális életükről beszélgetnek. Arról, hogy miért nincs, ha van, miért ilyen ócska, és ha már az ócska is jó volna, akkor miért nincs mégse.” Egy nap azonban egyikük egy temetés kellős közepén afférba kezd az ifjú templomi orgonistával, ráadásul a tüzes pillantásokat hamarosan tett is követi a temető egyik csendes zugában. Andie MacDowell, Imelda Staunton és Anna Chancellor vélhetően kellő érzékletességgel fogja majd bemutatni e filmben, mi az, ami bizsergető egy ilyen szituációban.

Viszont a filmtörténelem egyik legfurcsább szerelmespárját láthatjuk az Egyéjszakás kalandban (Galaxy, 22.00): Nastassja Kinski és Wesley Snipes bonyolódik össze a címbéli afférba, miközben otthon mindkettejüket boldog család várja. Mike Figgis 1997-es filmjét Joe Eszterhas (lásd Elemi ösztön) írta, tehát nyilván nem lesz egyszerű kibontakozni belőle.

Ha viszont valami tényleg súlyosra vágynák így péntek estére, akkor nézzük meg Lars Von Trier igencsak bombasztikus Antikrisztusát (PRO4, 23.55), melyről azonban nem vagyok hajlandó többet írni (mivel itt már megtettem korábban).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s