Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Ha nem kell a foci és inkább csajokra vágyunk (Tényleg, egy ártatlan kérdés: a pasik miért a pasik focijára gerjednek, és miért nem a női focira?), akkor van egyszer a Bajos csajok (TV2, 19.00), aminek főszerepében a pletykalapok tegnapelőtti állandó címlaplányát, Lindsay Lohant nézhetjük meg, aki -a történet szerint- ekkor még nincs túl mindenen, pedig már úgy néz ki. Aztán van ilyen, hogy Sakáltanya (RTL Klub, 21.50), amiről írtam egy rövid versikét, az ismert dallamra:                                                       A Sakáltanya nem apácazárda,
A Sakáltanya nem fényes lokál,
A vendéget a lányok itt nem tisztelik,
Mégis tömve van e dögös kóceráj.
Közepes film amúgy, a bájos Piper Perabóval a főszerepben: (Bővebben) Én nem bántanám ezeket.

charlie wilson háborúja - philip seymour hoffmannA Charlie Wilson háborúja (Viasat3, 21.00) viszont már fajsúlyosabb darab. A film megtörtént eseményt dolgoz fel, mely abban a kérdéskörben játszódott le, hogy hogyan veressük meg (mármint mi, amerikaiak) az oroszokat az afgánokkal? A sztori hitelességét (de legalábbis lendületét) elsősorban az Elnök emberei című tévésorozattal is bizonyított Aaron Sorkin jelenti. Onnan már ismert recept szerint peregnek a párbeszédek, a séróból megküldött, fanyar replikák, melyeket elsőrangú sztárok vezetnek elő virtuóz módon: Tom Hanks, Julia Roberts és Philip Seymour Hoffman (utóbbi a képen), Mike Nichols pedig laza profizmussal rendezi ezt a politikai komédiát.

A Nyom nélkül (FEM3, 21.00) című thrillerben egy országúti benzinkút parkolójában válik köddé egy gondtalanul kirándulgató pár egyik fele (Sandra Bullock), egyik pillanatról a másikra. A másik fél, a férfi (Kiefer Sutherland) még három évvel az eset után is megszállottan keresi párjának nyomait, pedig már a rendőrség is régen lezárta a nyomozást. Ott van viszont a stáblistán még Jeff Bridges is, tehát nyilván ő lesz majd a rejtély kulcsa…

Charles Dickens című klasszikus regényét, a Szép reményeket legutóbb szerdán ajánlottam, akkor sem néztem meg, szerintem ma sem fogom – mindenesetre szólok, hogy ma főműsoridőben kerül adásba: FOX, 21.00. A történetet amúgy a Gravitációval jó sok elismerést begyűjtő Alfonso Cuarón alkalmazta és modernizálta filmre még 1998-ban, igen bombasztikus szereposztásban. A wannabe festő Finnt Ethan Hawke, míg Estellát, az őt csábító jeges szépséget Gwyneth Paltrow adja, mellékszerepekben pedig Robert és Drena de Niro (az utóbbi Robert lánya), Chris Cooper, Anne Bancroft és például Kim Dickens látható (utóbbi viszont nem rokona Charlesnak. Vagy igen. Vagy nem tudom.)

Az Életben maradtak (m2, 21.05) Piers Paul Read híres dokumentumregénye által is elmesélt Andok-beli repülőgép-katasztrófa történetének amerikai filmváltozata. Egy uruguayi főiskolás rögbicsapat repülőgépe zuhan le a fagyott, jeges völgyben. Egy csomóan azonnal meghalnak, néhányan azonban -elképzelhetetlen szenvedések közepette, az emberi lét alapvető szabályait is felrúgva- túlélik a szerencsétlenséget. A könyv sajnos jobb, megrendítőbb, a valóság pedig reprodukálhatatlan.

A király beszéde (Filmcafe, 21.15) című 2010-ben készült film, gondolom, nemcsak az én könyökömön jön már ki. Egy virtigli Oscar-szivacs ez amúgy, viszont Colin Firth tényleg remek a filmben, megérdemelte érte a szobrot; de ugyanolyan jó Geoffrey Rush is, vagy például Timothy Spall, Churchill röpke, de jelentős szerepében. Amúgy film is elég nehezen kikezdhető, egy kerekded, sima gömb. Nincs rajta fogás, de simán ki lehet kerülni. (Bővebben)

A Napfény (AMC, 21.15) viszont a Trainspottingtól a Gettómilliomosig sok mindennel próbálkozó Danny Boyle filmje, mely azért filozofikusabb menet, mint az előző ajánlat. Zöld üzenet, világbéke, megsemmisülés. Azonban szintén könyök.

A Reflektorfény (Galaxy, 21.30) viszont (számomra legalábbis) újdonság. Zenés dráma, de nem musical: Gwyneth Paltrow alakít benne egy lecsúszóban lévő, hajdani countrysztárt, aki mellé férje-menedzsere egy feltörekvő, ifjú reménységet szerződtet, hátha az inspirálja a kiégett feleségét. A hormonok, az érzelmi energiák azonban ritkán áradnak abba az irányba, amelybe szeretnénk…

Azonban Django (is) elszabadul (SuperTV2, 22.00). Quentin Tarantino minapi “para-westernje” a rabszolgatartó déli környezetben játszódik, Christoph Waltz-al, Jamie Foxx-szal és Leonardo di Caprióval a főbb szerepekben, ugyebár. (Bővebben)

A Végjátékban (Duna, 22.20) ezalatt a pizzaképű Mickey Rourke-t nézhetjük, ezúttal jazztrombitásként, aki szerény gázsiját piti bűncselekményekkel pótolja ki. Egyszer azonban rossz kocsit tör fel, minek következtében a sivatag közepén ébred. Csatlakozik egy éppen arra járó vándorcirkuszhoz, ahol rövidesen szerelmes lesz a társulat gyönyörű akrobatájába (Megan Fox). Az élet azonban nem ilyen egyszerű.

Jön még A szív hídjai (ATV, 22.35) is, egy megható, ám rettenetesen édes, majdhogynem ragadós romantikus mese, ergo akárhányszor bele tudunk ragadni. A vidéki szépasszony (Meryl Streep) magányosan tördeli kacsóit otthonkájába, míg férje és gyermekei valahol messze vásároznak, amikor egy kissé érdes modorú, magányos férfi (Clint Eastwood) kopogtat be a kertkapun. Satöbbi-satöbbi.

Elemi ösztön (Filmcafe, 23.15)? Valaki?

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.