Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Egy hasonló című 1962-es film alapján készült a Cape Fear – A Rettegés foka (Paramount Channel, 21.00). A mai első filmajánlat ha nem is feltétlenül legjobb, de messze nem is a legrosszabb darabja a legendás Martin Scorsese-nek. Robert de Niro (a képen) élete egyik legvérfagyasztóbb alakítását nyújtja itt, hasonlóképpen Juliette Lewishoz – jelölték is mindkettejüket egy-egy Oscarra. Játékuk erejét jelzi, hogy mellettük a szintén remek Nick Nolte és Jessica Lange csupán másodhegedűs tud lenni ebben az éles, szúrós és karcos kamara-thrillerben.

cape fear - robert de niroJerry Maguire – A nagy hátraarc (TV2, 21.20) viszont egy meglehetősen idealisztikus komédia arról, hogy egy gátlástalanul törtető, sikeres sportmenedzser (Tom Cruise) egy nap ott hagy csapot, papot, plüssfotelt, a hajléktalanoknak ajánlja fel összes méretre táguló lakását, méregdrága, de nem gagyi Vuitton Lajos hátizsákját, arany karóráit és egy sátorban kiköltözik a Margit-szigetre. Vagy valahogy így.

A bármikor nézhető Jack Nicholsont, illetve az általa alakított középkorúnál picit korosabb, pohosabb puncibubust kísérti meg a halál szele a Minden végzet nehéz (RTL Klub, 21.30) című laza romantikus komédiában. Gyógyulásában aztán leckét kap a nőkből, a nőktől… Jack óriási színész, de azért komédiákban tud rengeteg is lenni, mint például itt is, Diane Keaton viszont még nála is több (az az ordító sírás!). A film ennek ellenére szórakoztató, és a célközönséget (40+) nyilván meg is hatja majd.

De várhatjuk Nyitott szívvel (Filmcafé, 21.45) és élesre fent szikével egy esernyő és egy varrógép nászát is a boncasztalnál, már amennyiben a szépség együtt jár a szerelemmel. Juliette Binoche szép nő és jó színésznő, a film szerelmes, Lautréamontnak pedig megint igaza van, mint ahogy nekem is: bővebben.

Késő estére van egy borzongató thriller is, a Végső menedék (Galaxy, 22.00), amiben Julianne Moore játszik egy pszichiátert, aki ismét egy hasadt elmébe (ezúttal Jonathan Rhys-Meyers megszemélyesítésében) botlik.

Éjszaka lesz Ponyvaregény (Paramount Channel, 23.45) is. Örülünk, Vincent?

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd bejegyzéshez

  1. Károly szerint:

    Nekem az eredeti cape fear is tetszik. Ez csak egy kis ráncfelvarrás szerintem. Az eredeti szereposztása sem volt semmi!

    • efes szerint:

      Hogyne, nemhogy nem rosszabb, tán még jobb is az eredeti. Csak mindig ezt adják – ám a remake-ek közül ez pl egy teljesen vállalható darab. (Alapvetően nem szeretem a remake-eket.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s