Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Néhány nap múlva Szentiván-éj, ezért időszerű előszedni Shakespeare William egyik legnépszerűbb művét, a Szentivánéji álmot (D1 TV, 19.10), ezúttal Michael Hoffman 1999-es rendezésében. A fortély ezúttal részben az, hogy a történet a XIX. század végének -már akkor is és még akkor is- tündéri Toszkánájában elevenedik meg, melynek közlekedését egy új eszköz, a bicikli megjelenése forradalmasítja. Így e film a kerékpáros szubkultúra egyik alapfilmje is, amellett, hogy egy üde, szórakoztató adaptáció, túlzás nélkül brutális szereposztásban. Puck például Stanley Tucci, de Michelle Pfeiffertől Sophie Marceau-ig és Christian Bale-től Kevin Kline-ig igen széles, de még annál is színesebb a paletta.

szerelemben, háborúban - chris o'donnell és sandra bullockAmint ennek vége, elkezdődnek a meccsek, két fronton egyszerre – úgyhogy a következő ma esti ajánlatban háború lesz. A tőle megszokott, nagyszabású, szélesen hömpölygő romantikus stílben Sir Richard Attenborough meséli el a 18 éves Ernest Hemingway (Chris O’Donnell) első világháborús kalandjait, melyek aztán alaposan meghatározták későbbi írói és emberi mentalitását, hitvallását. A Szerelemben, háborúban (Story4, 21.00) cselekménye picit hajaz az angol betegére, hiszen az ifjú Ernie egy kórházban, egy odaadó nővér (Sandra Bullock) gyengéd kezei között lábadozik éppen gránáttámadás okozta sebesüléséből… (A képen O’Donnell és Bullock)

Thomas Vinterberg 2012-es darabja, A vadászat (Filmcafe, 21.45) sokat megy mostanában a tévében, de ma is ez a legjobb film. Európa Filmdíj a forgatókönyvnek, Cannes-ban Legjobb férfialakítás díja Mads Mikkelsennek, Golden Globe-, Oscar- és egyéb jelölések jogosak: ez egy hibátlan, brutális erejű, állásfoglalásra késztető, provokatív dráma az igazságról és a hazugságról. (Bővebben)

A Jéghideg otthon (AXN, 22.00) egy jó közepes, de még azért bőven nézhető thriller arról a pillanatról, amikor az otthon melege valamilyen váratlan ok (példának okáért, rossz szomszédság) miatt hirtelen megdermed. Jó színészek (Juliette Lewis, Dennis Quaid, Stephen Dorff) emelik az igen neves Mike Figgis rendezte film ázsióját, amelyen a közéjük keveredett Sharon Stone sem bír érdemlegesen rontani.

Vagy választhatjuk a Jóban-rosszbant (Galaxy, 22.00) is, amit a hasonló című magyar szappanoperával, illetve egy angol éjszakai taxis komédiával téveszthetünk össze – holott úgy tűnik, ez egy hollywoodi dráma, mely Hollywood belsejének luxusnyomoráról villant fel pát maró hatású(nak szánt) képet, valódi hollywoodi szereposztásban: Jennifer Jason Leigh, Kevin Kline, John C. Reilly, Gwyneth Paltrow, Sadie Frost és Jennifer Beals adjál a filmbeli parti közönségét, melyen mindenki jól szórakozik – a másikon.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Múltkor nekikezdtem a Szerelemben, háborúban film “újranézéséhez” és képtelen voltam megnézni. Mai szemmel túl lassú, dagályos, unalmas. Hmmmm. Sokszor nézek vissza régi filmeket, hogy “mit mondanak” ma nekem, de sok esetben be kell látnom, hogy a cselekmény vagy annak hiánya, az órákig mutatott arcok, helyszínek mai szemmel gagyinak és unalmasnak tűnnek.

    • efes szerint:

      Ja, én éppen erre találtam ki a Poroló c. rovatot (amit mostanában nincs időm túl gyakran frissíteni). Én mondjuk, néha (ahogy öregszem, egyre többször) kifejezetten szeretem a lassú, szentimentális, csajos filmeket, így ez nekem nem is fájt ennyire. 🙂 Persze, ez messze nem a legacélosabb biopic, még Hemingway amúgy igen regényes életéből sem (pl a Hemingway és Geilhorn sokkal jobb ennél).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s