Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Olyan lesz ez a mai este a tévékészülék előtt, hogy még a most futó foci-EB (nem kutya!) kapcsán is csak lefutott meccseket ismétel a piacvezető monopólium. Mit várjunk hát a serclitől? (Lenne azért mit, de hagyjuk…) A reményért fizetnünk kell. A Beépített hiba (Cinemax, 20.00) Paul Thomas Anderson Thomas Pynchon-adaptációja. A beavatottaknak ennyi is elég, a beavatatlanoknak pedig talán annyi, hogy az amerikai irodalom legmegfilmesíthetetlenebb írójának és az amerikai film egyik legtehetségesebb rendezőjének találkozása egy hihetetlenül szórakoztató, pszichedelikus álom, egy krimi-parafrázis, melyben az áldozat és az elkövető személye nem is igazán lényeges, de valójában mégiscsak egy furcsa humorú, ám mégis igen romantikus szerelmi történet, remek szereposztással (pl. Jouquin Phoenix és Reese Whiterspoon – a képen) és remek zenékkel. (Bővebben)

beépített hiba - joaquin phoenix és reese whiterspoonMajdnem minden hónapban előkerül valahol, mégsem tanulunk semmit A hatalom árnyékában (AMC, 20.20) című remek politikai dramedyből, melyben George Clooney meséli el az amerikai politikacsinálás trükkjeit, Ryan Gosling és Philip Seymour Hoffman aktív asszisztenciájával. Igaz, hogy ez itt nálunk nem Amerika, de a hatalom és annak megszerzése mindenhol ugyanolyan természettel bír… (Bővebben)

John Wick (film+, 21.00) lövöldözős bosszútörténet Keanu Reeves-szel. Ez a film túl komolyan veszi magát, hogy paródia legyen, paródiának viszont túl komoly – akciófilmnek átlag feletti, de azért nem kell tőle rögtön hanyatt fekve szaladgálni… Kiskutyák, orosz gengszterek, képregény-dramaturgia.

Okay, Houston, we’ve had a problem here. (Úgy érti, szökik a levegő az űrkabinból, valahol félúton, a Hold és a Föld között…) Ezt az igen kínos helyzetet dolgozza fel meglehetős alapossággal, ismert hollywoodi sztárokkal (Tom Hanks, valamint Ed Harris, Kevin Bacon, Gary Sinise) és precízen működő dramaturgiával Ron Howard az Apollo 13-ban (Paramount Channel, 21.00).

A magyaremberek azon része, akik még megengedhetik maguknak a külföldi nyaralást, szívesen tervezik idei vakációjukat (is) a görög szigetek irányába. Mintegy kedvcsinálónak is felfogható a Görögbe fogadva (SuperTV2, 21.00) című habkönnyű romkom, melyben egy elhivatott görög származású amerikai idegenvezetőnő óhazája iránt tökéletesen érdektelem amerikaiakat visz Görögországba. Ő mutogatná a történelmi romokat, az amcsik azonban maradnának a napernyő alatt, koktéllal a kezükben. Szerencsére, a turistabusz görög sofőrjénél van némi orvosság a csalódottságra…

Roman Polanski -szintén nem először játszott- Szellemíró (Film Mánia, 21.00) című thrillerje egy tehetséges íróról (Ewan McGregor) szól, aki más, nála jobban menedzselt, jobb kapcsolatokkal rendelkező, avagy csupán szerencsésebb írók nevében írja meg azok sikerkönyveit. Afféle stróman. Ez alkalommal azonban megkapja ő is a “nagy ajánlatot”: az ex-miniszterelnök (Pierce Brosnan) életrajzát kell megírnia, idő előtt, furcsa körülmények között elhalálozott elődje helyett… (Bővebben)

A híres fotográfus, Anton Corbijn egy bérgyilkos portréját alkotja meg, ezúttal a tőle nem megszokott módon, filmben és színesben. Az amerikai (film+2, 21.10) című lírai film fő- és címszerepében George Clooney-t, valamint Toszkánát -egy újabb kedvenc turisztikai desztinációt- láthatjuk. (Bővebben)

A Vidocq (Filmcafe, 21.15) egyfajta krimi-fantasy, amit a képregényrajzolóból filmessé avanzsált Pitof művésznevű fickó rendezett féke- és eszevesztett fantáziával. E teljesítményt a srácnak azóta sem sikerült megismételnie, de azért amit ebben a filmben művel (az akkor még nagyon francia és nem annyira kövér) Gérard Depardieu-vel, ahogyan megteremti azt a züllött, bűzös fertőt, melyben Párizs (az idevágó művészettörténeti bizonyítékok szerint) leledzett a XIX. század közepén, az a rémisztő, borzongató aura mindenképpen megér egy pillantást. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.