Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Ma este is két meccs, oké. Hagyjuk. Kell a cirkusz a népnek, különben gondolkodni kezdenek… De most komolyan, mi a jó francot gondolnak a tévék műsorszerkesztői, hogy azokon a napokon (is, de ezt is hagyjuk), amikor a fiúk meccset néznek, kizárólag olyan filmeket adnak le, ki tudja hányadszor ráadásul, amiket általában azok a fiúk szoktak nézni, akik ma meccset néznek?! Hát ergyák vagytok, tényleg?!

fantom az éjszakában - sylvester stalloneTehát, nézzük mi akad a kezünkbe a teszkó gazdaságos DVD-kosárból. A Rókavadászat (Film Mánia, 20.00) egy meglehetősen valóságszagú történet (a hírhedt szerb diktátor Radovan Karadžić ismert sztorijával húzódnak párhuzamok). Amúgy egy elég vicces újságírós-kalandfilm lesz ez, egy kifejezetten jó Richard Gere-el, Terrence Howarddal és Jesse Eisenberggel. Picit emlékeztet ez a film a mozikban nemrégiben futó, igen remek kötélvadászatos Egy tökéletes napra.

Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (SuperTV2, 21.00) című alkotásról elég annyit elmondani, hogy az erősen nyugdíjaskorú Harrison Ford (a címszerepben) úgy éli túl egy atombomba robbanását, hogy magára csukja egy hűtőszekrény ajtaját. De hát ezt is tudja már mindenki…

Mondjuk, a mostanában divatos idegenellenes pánikhoz pompásan passzol a dél-afrikai Neill Blomkamp annak idején igen nagy feltűnést keltett District 9 (Cool, 21.10) című sci-fije, mely talán bizonyos új aspektusokat is nyithat az erre eddig nem nyitott agyakban. (Bővebben)

A Fantom az éjszakában (Viasat6, 22.00) című, lassan középkorú krimiben Sylvester Stallone (a képen) Jack Bauer húsz évvel későbbi eljövetelét idézi meg anti-terrorista ügynökként. A film a klasszikus, fahang-alámondásos kalóz-VHS korszak egyik nagy sikerdarabja volt, de szerintem mára még szórakoztatóbb, mint volt annak idején. Láthatjuk benne a korszak másik emblematikus figuráját, Rutger Hauert is, ezúttal geciember szerepkörben. Most hirtelen nem is tudnék mondani más sztárt, aki nagyjából ugyanolyan arányban alakított negatív, mint pozitív szerepet: Hauer ebben valószínűleg egyedülálló.

Eközben Sam Raimi picit fiatalabb, 1990-es opuszában, a Darkmanben (PRO4, 22.00) egy alakváltó sorozatgyilkos szedi áldozatait – a hírhedt bűnözők köréből. Szintén a szemétmozik egy veretes darabjával van dolgunk, főszerepben az ifjú Liam Neeson.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s