Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

A Get Carter! -rel köszöntjük a ma 70 éves Sylvester Stallone-t, amely film új magyarítást kapott a keresztségben: Az igazság fáj (Paramount Channel, 21.00). Amúgy Sly egyik legjobb “komoly” filmje ez, egy kőkemény krimi a hasonló című és a Francia kapcsolattal egykorú klasszika remake-je. Érdekesség, hogy láthatjuk benne az eredeti verzió főszereplőjét, Michael Caine-t is, csak éppen az eredetihez képest más, ám egyáltalán nem jelentéktelen szerepben…

a nyughatatlan - reese witherspoon és joaquin phoenixEgy ’87-es, igazi régimódi krimikomédia lehet ehhez az alternatíva. Dan Aykroyd a tapasztalt, dörzsölt zsaru benne, míg az itt még ifjú Tom Hanks a túlképzett, okoskodó zöldfülű. A Behálózva (Viasat3, 21.00) című történetben egy sorozatgyilkossággal gyanúsított szektavezér ellen nyomoznak négy bal lábbal és négy bal kézzel.

Belegabalyodhatunk száznegyvenhetedjére az Oltári nőbe (Universal Channel, 21.20) is, mint Richard Gere. Micsoda nő 2., avagy Julia Roberts mindig megszökik az oltár elől az utolsó pillanatban, míg fel nem tűnik az ősz hajú amorózó.

Például a mai, botrányokkal övezett Városliget-beépítés tervezete is adhat komoly apropót (de természetesen ez csak ostoba libberbolsi belemagyarázás!) Várkonyi Zoltán 1965 októberében bemutatott filmjéhez, a Keserű igazsághoz (Duna, 21.25), mely egy valóságban is megtörtént esetet feldolgozva egy építőipari igazgató történetét meséli el, aki presztízsből, becsvágyból is keresztülvitt egy értelmetlen, felesleges építkezést, mely aztán -tragikus fordulatok után- emberéletekbe került. Bessenyei Ferenc, Ruttkai Éva, Gábor Miklós.

A nyughatatlan (FOX, 21.55), a legendás, és legendásan zűrös életet élt Johnny Cash nevű countryénekes kíméletlenül őszinte önéletrajzának filmadaptációja, James Mangold rendezésében, Joaquin Phoenix és Reese Whiterspoon (a képen) remeklésében – az utóbbi Oscart kapott érte, de az előbbi is megérdemelte volna. Érdekesség, hogy a filmben elhangzó dalokat a színészek játsszák és éneklik, no playback – de ezt is volt már alkalmunk látni jó néhányszor és simán még sokszor.

A vér és a méz földjén (Duna, 23.00) az a film, amit Angelina Jolie túlnyomó részben Magyarországon forgatott (és állítólag vett is egy lakást a Rózsák terén), én nem mertem még megnézni. A Rómeó és Júlia-szerű történet a boszniai háború idején játszódik.

Natalie Portman viszont ma éjszaka is Oscar-díjat érőn alakítja a Fekete hattyú (SuperTV2, 23.30) világot jelentő deszkákat hasító tudatú balerináját, Darren Aronofsky Csajkovszkij-klipjében. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s