Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Tulajdonképpen a nyár kellős közepén ülünk, tehát Punxsutawney Phil, a szőrmók időjós mormota nem tudom, mit keres itt, hiszen még egy jó darabig várhatna nyugodtan a sorára. Az Idétlen időkig (Duna, 20.30) című romantikus filmvígjátéknak így ma nincs igazán aktualitása, ha csak annyi nem, hogy egy remek film. Idétlen címe ellenére ez egy igen “komoly” romantikus vígjáték, melyben egy nagyképű, arrogáns tévémeteorológus (Bill Murray) kapja meg élete leckéjét egy életre; azonban mint ahogy talán Salamon Béla bácsi is mondotta volt: Viccelni csak komolyan szabad. Nettó őrület.

a tolvajok városa - ben affleck és jeremy rennerAlternatíva ehhez egy Kőkemény család (SuperTV2, 21.00), ami egy kifejezetten üdítő, jó színészekkel teli, szókimondó és bájos romantikus komédia; a “furcsa család”-motívum egyfajta igen okos ragozása, mely intelligensebb a Ben Stiller-féle Apádra ütök-nél és még Sarah Jessica Parkert is el lehet viselni benne, persze, ehhez kell Diane Keaton, Claire Danes vagy Rachel McAdams tehetsége is.

A Tolvajok városa (film+, 21.00) viszont egy remekbe szabott, kőkemény filmdráma, ezúttal Boston “nyóckeréről/ből”, s benne a sok-sok szomorú, számítását csak a bűnben megtaláló emberről. Ben Afflecket a hajlamosak vagyunk inkább színésznek, általában afféle tejfelesszájú bájgúnárnak letudni, pedig ez az ábra is azt mutatja, hogy amellett, hogy valójában jó színész is (a képen például, Jeremy Renner társaságában), igen jó forgatókönyvíró és rendező is. (Bővebben)

Ugyanekkor a Hajsza (Film Mánia, 21.00) című akcióthrillerben Mickey Rourke egy hosszú copfos, pizzaképű indián bérgyilkos, akinek egyik “munkáját” avatatlan szemek is látták… Forgatókönyv: Elmer Leonard!

A mostanában ex-felesége által csúnya vádakkal illetett Johnny Deppet is nézhetjük, ráadásul Betépve (Viasat3, 21.00). Ted Demme remek filmje egy tökéletesen hétköznapi srác életrajza, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve az egyik legnagyobb amerikai kokainimportőrré küzdötte fel magát, még régen, valamikor a diszkógömbös hetvenes években.

Az Angyali üdvözlet (Duna, 22.15) Jeles András (az Oscar-díjas rendező édesapja) egyik meredek mozgóképes kísérlete, melyben Madách Imre művét, Az ember tragédiáját gyermekekkel játszatta el. Megosztó, zavarba ejtő, talán olykor öncélúnak tűnő, elvont alkotás: megértéséhez ismerni kell az alapművet is, valamint nem árt a szabad, konvencióktól elrugaszkodni tudó gondolkodás képessége is.

A fiúk nem sírnak (Filmcafe, 23.00) című dráma viszont ennél sokkal közérthetőbb nyelven, egy igen valóságos problémát boncolgat. Mit tehet egy túl fiatal korában magára maradt fiatal lány egy kizárólag férfias értékeket dicsőítő, macsó világban? Hogyan élhet teljes életet, élhet-e egyáltalán? A felvetett kérdésekre valószínűleg e film sem ad megnyugtató választ, de Hillary Swank viszont megérdemelten kapott Oscar-díjat az itt nyújtott alakításáért.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s