Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Szóval, a múlt héten végigpergettem az olasz tévék kínálatát (abban a szállodában, ahol laktam, kb. 700 olasz nyelvű csatorna volt fogható, bár lehet, hogy egy idő után ismétlődtek a menüben – nem tudom), és arra a megállapításra jutottam, hogy nincs okunk szomorkodásra. Az olasz tévék még unalmasabbak, még rosszabbak, mint a magyarok. A fele reklám, ráadásul a legostobább tévéshopos fajtából (tudjuk: Ójándekk, csak most, csak önnek, egy fütyülő, UV-lámpás zoknivasaló, csak 1999 euróért!), a maradék szintén ostoba tévéshow, viháncoló, ismeretlen helyi celebek jópofiznak más viháncoló, ismeretlen helyi celebekkel… Aztán néhány hír- (általában valami történik valamelyik bíróságon és a helyi BUX is mindig zuhan), néhány film- (rettenetes olasz szinkronnal) és néhány sportcsatorna (kizárólag foci). Nem véletlenül van mindenki kinn a piazzán, a lidón és a trattoriák teraszain… 🙂

next - nicolas cage és jessica bielMég egy ilyen, amúgy igen könnyed, habos-babos francia romantikus komédiába sem futottam bele, mint a Nathalie második élete (Film Mánia, 19.05), mely egy csókkal kezdődik, ami a lehető legváratlanabb időben és helyen csattan el, a lehető legelképzelhetetlenebb párosításban. A romantikus komédia ettől lesz az, ami, hiszen ha egy tökéletesen össze nem illő pár egy lehetetlen élethelyzetben találkozik, annak csakis szerelem lehet a vége (vagy semmi nem lesz belőle, de arról meg minek filmet csinálni), a bájos Audrey Tautou kisasszony és a sármosan bumfordi Francois Damiens hathatós közreműködésével. (Bővebben)

Picit később a hongkongi Wong Kar Wai My Blueberry Nights (Filmcafé, 19.20) című filmje repítheti el a könnyed, művészi melankóliába a lágy, bársonyos, süppedős merengésre vágyó -magyar- nézőket. Kávé, süti, cigaretta, Norah Jones-szal. (Bővebben)

Szegény Patrick Swayze ezúttal egy barátságos kidobót játszik az Országúti diszkóban (film+, 21.00), a VHS-korszak egyik legendás darabjában, akit egyszerre kóstolgatnak a helyi menő csávók és a szerelem, illetve e kettő sajátos kombinációja.

A mindig kitűnő Joaquin Phoenix adja az Agyaggalamb (Film Mánia, 21.00) című ’98-as krimi főszereplőjét, aki szemtanúja lesz legjobb barátja öngyilkosságának, aki azért vetett véget életének, mert a felesége megcsalta őt vele. A pasas magába zuhan, az özvegy azonban továbbra is találkozni akar vele. Közben a várost egy nőket gyilkolászó sorozatgyilkos tartja rettegésben. Az ügyben egy fiatal rendőrnő (Janeane Garofalo) nyomoz. Szerepel még a filmben Vincent Vaughn is. A zenét John Lurie írta, akit sok, egyéb más ok miatt szeretünk, és aki súlyos Lyme-kórja miatt már régen visszavonultan él.

Az első lovag (FEM3, 21.00) az a lovag, aki közvetlenül Artúr király mellett foglal helyett a mondabeli kerekasztalnál. Neve is van: Lancelot. Sorsa viszont irigyelt státusza ellenére szomorú, hiszen királyának jegyesébe, Guineverébe szerelmes, de nagyon. Kardozós, páncéloslovagos kalandfilm lesz ez, Sean Connery-vel, Richard Gere-el, illetve Julia Ormonddal a megfelelő szerepekben.

George Clooney egyik legutóbbi filmjét, a Műkincsvadászokat (SuperTV2, 21.00) még mindig nem láttam. A leírás alapján nekem valami Kelly hősei-variációnak tűnik, tankok nélkül. A második világháborús történetben egy különleges amerikai kommandó kapja feladatául a Hitler által elrabolt műkincsek felkutatását: a csapat azonban nem marcona deszantosokból, hanem múzeumigazgatókból, kurátorokból és művészettörténészekből áll. Természetesen, igen komoly a szereposztás (Clooney mellett például Cate Blanchett, Matt Damon, John Goodman, Bill Murray), a filmet viszont az emberek valamiért nem nagyon szerették…

A Dollár, kanna, szerelem (Cinemax, 21.25) című (illetve erre magyarosított) történet főszereplői egy kissé lusta, kissé lúzer pár, akik képtelenek egyről kettőre jutni a nemrégiben megkezdett “nagybetűs”-ben. Egy kezdetben szerencsésnek tűnő szerencsétlenség következtében jutnak birtokába címbeli tárgynak, ami rögtön csodás dolgokat kezd művelni: amint a közelében valaki fájdalmat érez, dollárokat, ropogós bankókat kezd köpködni magából… Az élet egy csapásra megváltozik Alice és John Macy (Juno Temple és Michael Angarano) körül, csakhogy hamarosan kiderül az is, hogy a kanna – Szauron jól ismert gyűrűjéhez hasonlóan – hamar elveszi gazdája eszét… (Bővebben)

A Közellenségek (TV2, 21.25) eközben egy közepes, gengszteres, dobtáras Thomson-géppuskával lövöldözős, nagyobb csipetnyi romantikával fűszerezett életrajzi film a hírhedt gengszterről, John Dillingerről. Rendezte Michael Mann, Dillinger Johnny Depp, az ügynök, aki el ekarja őt kapni: Christian Bale, a gengszter csaja pedig Marion Cotillard. (Bővebben)

A Next – A holnap a múlté (Viasat3, 21.55) című tufa-akció legfőbb érdekessége Nicolas Cage (akkor éppen) új frizurája. Jessica Biel is talán éppen azt kérdi tőle a képen látható jelenetben: – Drágám, újabb hajbeültetés?! Mikor én kopaszon szeretlek… Amúgy Miki barátunk e történetben épp a jövőbe képes látni, de ezen képességét mindenki a saját hasznára kívánja kihasználni.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Welcome on board.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s