Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Sokszor láthattuk már a Halálsoront (Viasat3, 21.00), viszont talán nem elégszer. Ez a remekmű egy komoly, nagy lélegzetű kaland, az ehhez méltó tekintélyes hosszal: 188 perc a film játékideje. Frank Darabont túlzás nélkül katartikus erejű filmet rendezett Stephen King regényéből, mely megtisztító, méregtelenítő kúra lehet ma estére, amellett, hogy közérthető, populáris transzcendencia, valamint egy mélyen emberi üdvtörténet.

promenád a gyönyörbe - sir anthony hopkinsAz életrajzi filmek kedvelői Grace Kelly, a tragikus sorsú monacói hercegnő és hollywoodi filmsztár életével ismerkedhetnek meg a Grace – Monaco csillaga (Filmcafe, 21.00) című -általam látatlan- filmben. Ígéretes azonban a szereposztás: Grace-t Nicole Kidman, míg férjét, a monacói herceget például Tim Roth kelti életre.

Egy másik tragikus sorsú, ígéretes pályája elején elhunyt hollywoodi filmsztár, River Phoenix viszont az egyik főszereplője Peter Bogdanovich zenés drámájának, A szerelem nevű dolognak (Paramount Channel, 21.00). A film egy karriertörténetet mesél el a vidéki Amerikából, ahol minden lány countryénekesnő akar lenni, de csak keveseknek teljesülhet az álma. Miranda (Samantha Mathis) azonban mindent elkövet, hogy valóra váljon álma, s ezen a rögös úton van segítségére egy angyali ifjú (Phoenix), egy igazi cowboy (Delmot Mulroney), valamint egy tűzről pattant déli menyecske (Sandra Bullock). Szép, tiszta, egyenes vonalú mese lesz ez, sok, remek countryzenével – annak, aki szereti. 🙂

Rendkívül idegesítő, ám adott esetben mégis igen szórakoztató darab a Promenád a gyönyörbe (Film Mánia, 22.50), a sok híres filmjéről (Madárka, Angyalszív, Evita, stb.)  ismert Alan Parker gunyoros hangulatú rendezése, mely a zab- és kukoricapehely feltalálójának, a hithű vegetáriánus Dr. John Harvey Kellognak életét meséli el, Sir Anthony Hopkins megszemélyesítésében (lásd a képen). Gasztro-filozófusoknak, életmódszakértőknek, gasztroenterológusoknak és minden táplálkozástudósnak, valamint fogyó- és hízókúrásoknak azonban megtekintése kötelező!

Capote (FOX, 23.00) című film viszont az igen színes életet élt Truman Capote életrajza. A híres-hírhedt író alakjába ezúttal a szintén idő előtt eltávozott Philip Seymour Hoffman bújt bele, a tőle megszokott zsenialitással, amiért első, és sajnos utolsó Oscar-díját is megkapta.

Sofía Coppola nevében ott van, honnan jött, de lassan már saját maga jogán is legendává válik. Made in Hollywood (Paramount Channel, 23.30) című filmje ekképpen egy önreflexiókkal teli furcsa, szabálytalan “látomás” arról, hogy honnan jön, hová megy, kicsoda és micsoda. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s