Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Annál, ahogyan vasárnap a Fidesz kormánytévéjeként funkcionáló Duna leadta az Apám nevébent (egy elnyomó kormány által szított, hisztérikus közhangulatban terrorizmusért ártatlanul elítélt apa és fia történetét), alig kevésbé cinikus az, ahogyan a szintén “kormányközeli” Vajna Bandi tévéje műsorra tűzi ma este A lopás művészetét (SuperTV2, 21.00). Ezúttal persze, nincsen szó leleplezésről, se lelepleződésről, a történet nem több egy szimpla szajréfilmnél, melyben egy idősödő mestertolvaj (Kurt Russell – itt azért meg kell jegyezni, hogy Tarantino mennyi lejárt szavatosságú, hajdani sztárból kreált friss, izgalmas és eladható karaktert, kezdve Travoltával…) még egyszer összerántja a régi bandát, hogy ellopjon egy drága antik könyvet (itt szó sincs tehát kaszinókról, tévécsatornákról, nemzeti mozgóképes közkincsről, egyebekről…). Van viszont gubanc a történetben, aki viszont családtag (Matt Dillon) – erre a mi valóságunkban még várni kell.

fegyvernepper - jared letoNicolas Cage viszont eközben egy törekvő orosz Fegyverneppert (Mozi+, 21.00) alakít, egy meglepetésre igen erős akció-thrillerben, Jared Leto (a képen) és Ethan Hawke társaságában. Az efféle bizniszek veszélyes világába beavató film híven ábrázolja azt a paranoid, gyanakvó, senkiben nem bízó lelkiállapotot, amit csak különleges személyiségek képesek elviselni (ideig-óráig) – elég sok pénzért.

A Halálugrás (Paramount Channel, 21.00) egy kissé megerőszakolt cselekményű akciófilm, amely egy ejtőernyős hackercsapat (WTF?), és a lefülelésükre kiképzett ejtőernyős FBI-osztag közötti asszóról szól. (Hogy mást ne mondjak, miért kell ejtőernyővel behatolni egy számítógépes rendszerbe? 😀 Jó, persze, a film 1993-ban készült, amikor mi még 386-oson toltuk, és az internetről csak hallottunk, jó esetben…) Szóval, Wesley Snipes és sok zuhanás.

A Szerencse dolga (Story4, 21.00) azokhoz szól, akik lelkesednek a pókerért, ugyanis a kártyaasztal mellett folyik a cselekmény érdemi része. Apa-fiú konfliktus kerül napfényre a leosztásban, melyben az ész csap össze a szerencsével, az érzelmek a logikával. Jó a szereposztás: Eric Banát én ugyan nem tartom sokra, de Robert Duvall, Drew Barrymore vagy Robert Downey Jr. azért mindig nyújt értékelhetőt. A filmet nem láttam.

Viszont Morgan Freeman is feltűnik ma este, hogy a tőle megszokott módon és színvonalon eljátsszon egy dörzsölt, vén (műkincs-tolvaj) rókát A kód (RTL Klub, 21.30) című, igen szórakoztató szajréfilmben, aki szívesen szívatja feltörekvő, ambiciózus riválisát (Antonio Banderas) egy igen bonyolult és veszélyes ügyben.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s