Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Ridley Scott kitűnő Thelma és Louise (RTL II, 17.30) című filmjéért már korán be kell kapcsolni a tévét, de egyben érdemes is, mert ennél sokkal jobb film nem lesz ma este. Egyrészt. Másrészt, egyik kedves olvasóm, a Hella, állandóan azzal basztat, hogy a tévéműsort pasiknak szerkesztik a pasik – nos, itt van akkor neki is egy igazi csajos fim. A történetben ugyanis átlagos háziasszonykák szeretnének egyszer igazán kirúgni a hámból, ám a csajbuli kissé eldurvul – ahogyan az már csak lenni szokott (álmainkban, de tán a valóságban is néha). Parádés szereposztás (Susan Sarandon és Geena Davis – a képenvalamint Harvey Keitel és Brad Pitt) egy klasszikus menekülős road-movieban, mely nem véletlenül lett egy kosár Oscarra jelölve, és ebből nem véletlenül nyerte meg a legjobb forgatókönyvnek járót.

thelma és louise - susan sarandon és geena davis nagyÉn, a pasi, baromi régen láttam a Mátrix első részét (Viasat3, 21.00), nyilván még anno, a moziban. Úgyhogy a kérdés számomra/számunkra: melyik bogyót válasszam?

A csajok ekkorra már végeztek Thelmával és Louise-zal, de nyilván azon fel fogják húzni magukat, hogy már megint Csak szexre kellesz (SuperTV2, 21.00). Pedig őket célozza ez a meglehetősen súlytalan baromságnak tűnő romantikus komédia is, aminek lényege kiolvasható már a címéből is  – nyilván az is, Natalie Portman ide, vagy Ashton Kutcher oda.

Nem vagyunk mi angyalokban (Paramount Channel, 21.00) viszont ezalatt Robert De Niro öltözik papi reverendába Sean Pennel, miután -igaz, önkényesen- éppen befejezték büntetőintézetben való tartózkodásukat. A kérdés tehát az, hogy teszi-e az embert a ruha? A filmet Neil Jordan rendezte David Mamet forgatókönyvéből – régen tetszett, nemrégiben viszont nem nagyon…

A Sára-Csoóri-Kósa alkotóhármas ’68-as Feldobott kő (Duna, 21.30) című filmjében egy apja bűne miatt kényszerpályára sodródó, filmrendezőnek készülő fiatalember (Balázsovits Lajos) szembesül az élet árnyékos oldalával: erőszakos téeszesítéssel, megalázott romákkal, a hatalmasságok szemébe vágott igazságok okozta bonyodalmakkal találkozik. Nézzünk magyar filmeket, a fullasztó uborkaszezonban is.

Maestro Federico Fellini kései filmjében, A hold hangjaiban (Duna, 23.30) az olasz komédia egyik jellegzetes fazonjából, Roberto Benigniből varázsol egy naiv, méla költőt, aki a jellegzetes olasz kisváros utcáit járva éjjelente “a hold hangjait” hallgatja, miközben rajta keresztül hullámokban áramlik a szeretet…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.