Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Ma este megtudhatjuk például, hogy Hogyan lopjunk felhőkarcolót (TV2, 19.00). Nem tudom azt mondani, hogy nem szórakoztam ezen a Robin Hood-felhangokkal operáló szajréfilmen, mely akár egy gyengébb Woody Allen-dolgozat is lehetne. Persze nem az, de Eddie Murphy-t sikerrel tompítja Ben Stiller, a kisember is legyőzi a végén a nagy gonoszt (lásd Dávid vs. Góliát), tehát nyugodtan bokszolhatunk egyet a levegőbe halkan, hogy IGGEN! – de azért a fanfárok maradhatnak a szekrény mélyén. Viszont: Alan Alda, ez a jóságos nagypapa-kinézetű kiváló színész olyan príma rohadék tud lenni, hogy kerek szemmel utáltam és örültem, hogy úgy járt, ahogy. Na.

Cadillac Records - Béyoncé KnowlesA háborús filmek műfajában egyedülálló vállalkozásnak számít Clint Eastwoodé, aki két nagyszabású filmeposzban próbálta meg feldolgozni a második világháború egyik legvéresebb csendes-óceáni ütközetét, mely Iwo Jima szigetének elfoglalásáért zajlott. Az egyik film természetesen amerikai szemszögből ábrázolja a híres, emblematikus szoborban is megörökített vérszivattyút, a másik viszont az ellenség, Japán szemszögéből festi meg ugyanazt. Az HBO ma esti, igen érdekes projektjében egymás után látható mindkét verzió, először az amerikai: A dicsőség zászlaja (HBO2, 19.30bővebben). Utána rögtön a japán: Levelek Ivo Dzsimáról (HBO2, 21.40).

Eközben a Transzcendens (RTL II, 20.00) című sci-fi nem igazán jó film, bár Stohl András igen kiváló teljesítményt nyújt Johnny Depp hangjaként – viszont azok a morális jellegű kérdések elég rendesen kibomlanak a történetben, melyek a mesterséges intelligencia tárgyában általában felvetődhetnek… (Bővebben)

Sokat elmond a Kéjjel-nappal (Cool, 20.55) című filmről (és az én elmeállapotomról), hogy úgy néztem végig, hogy a leghalványabb kétely sem merült fel bennem afelől, hogy én ezt a filmet már egyszer láttam. Az igazi vicc azonban az, hogy mindkét alkalommal kifejezetten bírtam ezt a habkönnyű baromságot… (Egyszer 7/10, másodjára pedig 8/10) Tom Cruise és Cameron Diaz játszik amúgy ebben a tényleg nagyon könnyed, vicces és szórakoztató akciófilmben. (Bővebben)

A legendás Chess Records történetét meséli el a Cadillac Records – csillogó fekete lemezek (Film Mánia, 21.00), az énekes világsztár Béyoncé Knowles (a képen) produkciója, aminek pl. Muddy Waterst és Chuck Berryt is köszönhetjük. Sok kis sztori, melyek azonban nem igazán állnak össze egyetlen egésszé, és az amúgy igen színes a karakterek sincsenek igazán megrajzolva… A zenék viszont itt is jók és a negyvenes-ötvenes évek fílingje is remekül átjön.

Johnny Depp ma este már másodszor tűnik fel, ezúttal a Charlie és a csokigyárban (Viasat3, 21.00), amely Tim Burton adaptációja Roald Dahl világhírű meséjéből. Csoki, ami a csövön kifér, ezúttal a szoros értelmében, Burton fékezhetetlen vizuális fantáziájával előadva.

Késő estére a Psycho (Duna, 23.00), vagyis “A” thriller, Alfred Hitchcock legendás és megkerülhetetlen professzori székfoglalója jöhet szóba.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.