Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Úgy kezdjük az augusztust, mintha örököltünk volna egy videotékát, amely már évekkel ezelőtt, tán még a DVD megjelenése előtt, bezárt. Először Robert Rodriguez remek El Mariachiját (AMC, 20.40) nézhetjük (majd nem sokkal később itt is: Film Mánia, 22.00), melyben Antonio (Banderas)… Vagyis nem. Ez még nem az lesz, itt nem volt még pénz sztárokra. Ismeretlen csikánókat látunk fekete ruhákban, azonban a gitártok már itt is fontos kelléke a filmnek: kettő is van belőle. Az egyikben gitár, ám a másikban gépfegyver.

blues brothers - dan aykroyd és john belushiAz esküvő-, illetve lagzifétisiszták, valamint a húsevők kultuszfilmje, a Bazi nagy görög lagzi (FEM3, 21.00), ami egyrészt minden idők egyik legnagyobb nyereséget termelő filmje, már a bekerülési költségek relációjában, másrészt már mindenki látta. Egy saját hagyományaikat tisztelő, vallásukat megtartó, húst hússal zabáló, zajos, temperamentumos családban nevelkedett kövér, csúnya, szemüveges görög lány egy nap gondol egyet és változtat életmódján, külsején, és hamarosan össze is szed egy rendes, jól nevelt, fehér, keresztény és amerikai fiút, aki még vegetáriánus is. Ennyi a film konfliktusa, minden ebből fakad – lásd a film címét.

A Visszatérés a Paradicsomba (Viasat3, 21.00) egy izgalmas dráma arról, hogy mi van hasis-ügyben Távol-Keleten, mondjuk, Malajziában, illetve, hogy mennyit ér egy ember élete, ha vannak barátai, illetve mennyit, ha nincsenek… Főbb szerepekben Anne Heche, Vera Farmiga, Vince Vaughn, Joaquin Phoenis és David Conrad.

A király beszéde (Filmcafe, 21.00) című 2010-ben készült film egy virtigli Oscar-szivacs ez amúgy, viszont Colin Firth tényleg remek a filmben, megérdemelte érte a szobrot; de ugyanolyan jó Geoffrey Rush is, vagy például Timothy Spall, Churchill röpke, de jelentős szerepében. Amúgy film is elég nehezen kikezdhető, egy kerekded, sima gömb. Nincs rajta fogás, de simán ki lehet kerülni. (Bővebben)

A Kiképzőtábor (film+, 21.00) az akciófilm-specialista John  McTiernan alkotása, melynek főszereplője Samuel L. Jackson, aki ezúttal egy keménykezű kiképzőt alakít, akinek táborában egy hurrikán után négy kopaszt holtan találnak, ám a brutális trénernek is nyoma vész. Egy hajdani tanítványa (John Travolta) kezd nyomozni az egyre szövevényesebb ügyben… Örülünk, Vincent?

Ma már igen vicces, ahogyan a még szinte kislány Sandra Bullock küzd az akkor még szintén gyerekcipőben járó, internet nevű “szörnnyel”, a virtualitás mágiájával az 1995-ben készült A hálózat csapdájában-ban (Cool, 21.10)… Hát, múlik az idő.

Sylvester Stallone ma este is furcsa, eltorzult pofákat fog vágni a Daylight – Alagút a halálba (TV2, 21.25) című katasztrófafilmben, de azért -szerepe szerint- kimenekíti a metróalagútban rekedt embereket.

Lesz még ma a Blues Brothers (Viasat6, 22.00) is, ami egy óriási kultfilm, én viszont utálom, mert a seregben annak idején majd’ mindennap meg kellett nézni, mert a stúdiós gyerek egyik kedvence volt (ő kezelte a zártláncú tévét…). (A képen a címszereplők, Dan Aykroyd és John Belushi.)

A romlás virága (Filmcafe, 23.00) a legendás francia új hullám legendás alakjának, Claude Chabrolnak kései filmje. A szabadon fűzött történetben egy gazdag, befolyásos család mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Van, aki férje ellenkezése ellenére indulni akar az önkormányzati választáson, miközben valakik röplapokon támadják a család vél/valós zűrös ügyeit. Közben a fiú hazatér Amerikából, és rögtön szerelembe esik mostohatestvérével. Szóval, valami ilyesmi…

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s