Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

A mai, még igen kora esti első ajánlat egy nagy, romantikus klasszikus. Jean-Paul Rappeneau szerintem minden kihozott Rostand Cyrano de Bergerac (Filmcafe, 18.30) című komédiájából, amit egy filmben, sok pénzzel ki lehet hozni, úgy, hogy az azért ne legyen gyökeresen más, mint az eredeti irodalmi mű. Sajnos, a magyar szinkron azonban pocsék, szinte csikorog az igyekezet, ám rendszerint mégis “leválik” a hang a szereplőről. De legalább a fordítás hibátlan, és Gérard Depardieu (a képen jobbra) is telitalálat a címszerepre – élete egyik legjobb alakítását nyújtja.

cyrano de bergerac - gérard depardieuA változatosság kedvéért Bruce Willis ismét egy kiégett, cinikus főhős A kód neve: Merkúrban (Paramount Channel, 21.00), aki egy autista, dolgokat, titokzatos ábrákat látó kisfiú eltűnésének ügyében döbben rá furcsa összefüggésekre, bár azt igazán felfogni sem tudja, mi az, amit a kisfiú magától értetődően lát. Szerencsére, Bruce nem akarta a filmet rendezni is…

Hasonlóan izgalmas, bár egészen más témájú opció a Non-stop (film+, 21.00) című akcióthriller, ha egyáltalán akarunk izgulni még ma este IS. Liam Neeson egy amolyan repülőgépeken szolgálatot teljesítő rendőrmarsallt alakít a sztoriban. Egyik alkalommal furcsa SMS-t kap, hogy utaljanak egy bizonyos bankszámlára ennyi meg ennyi pénzt, különben húsz percenként meghal valaki. New York és London között igen sok húsz perc adódik, azonban a fenyegetést senki nem veszi komolyan, a rendőrmarsallon kívül, mígnem eltelik az elő húsz perc és egy utas meghal.

Laza, déltengeri történet A tenger vadjai (SuperTV2, 21.00), egy amolyan búvárkodós-kincskeresős akció-kalandfilm, a tragikus körölmények között, fiatalon elhunyt Paul Walkerrel, valamint a tragikusan bájos Jessica Albával a főszerepben. Kockahasak és falatnyi bikinik a langyos Karib-tenger habjaiban. Semmi különös, de annak éppen jó.

Egyesek által lefitymált, de szerintem ártatlan, bájos kis történet a Hétmérföldes szerelem (Story4, 21.00), mely azért képes érzékletesen létező problémát is artikulálni. Sok ifjú, nagyreményű szerelmespárt szakít szét az élet, a munka vagy iskola miatti távolság, amit egyesek fel sem vesznek, és lazán túllépnek rajta, míg mások képesek akár bele is pusztulni. No, drámáról itt szó sincs, a történet viszont annyira van atipikus, hogy érdekes legyen azoknak, akik nem vágynak feltétlenül cukormázra, önmegvalósító művészetre vagy földbedöngölő tragédiára, valamint azoknak, akik nem akadnak fenn azon, hogy a valóságban is egy párt alkotó (alkotott) Drew Barrymore és Justin Long együtt játszik egy filmben.

Elsősorban azok figyelmébe ajánlanám Scarlett Johansson tanácsait, amit az Egy bébiszitter naplója (TV2, 21.25) című romantikus komédiában hoz tudtunkra, akik vagy akiknek hozzátartozói éppen nem találnak munkát friss diplomásként, viszont irigykedve nézik azokat, akiknek viszont látszólag sikerült az élet.

David Ayer betonkemény zsarufilmje pedig pont jó lesz késő estére: Az utolsó műszak (Viasat3, 22.55) erős film, hiteles figurákkal (Jake Gyllenhaal és Michael Pena) és megrendítő sorsokkal. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s