Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Mivel a kezdeti magyar sikerek után nyilván mindenki rátapad az olimpiára, hátha lát újabbat (kormánypropagandát, valósághamisítást biztosan fog), addig akiket nem igazán érdekel a sport, elég sanyarú kenyéren kell, hogy tengődjenek. Már vizuálisan… Billy Bob Thornton Cormac McCarthy-adaptációját, a Vad lovakat (Film Mánia, 21.00) még mindig nem tudtam megnézni, de valami zavart határozottan érzek az Erőben… Túl sok a kérdőjel. Matt Damon, Penélope Cruz? A színészként olykor zseniális teljesítményre képes Billy Bob rendez? Méghozzá a poszt-apokaliptikus irodalom királyának, McCarthy-nak írásából egy cowboyos filmet, ami nem western? Talán ma meglátjuk. (Mellesleg ez az a film, amiről az egyik kormányközeli firkász kiderítette, hogy ennek egyik betétdalát nyúlta le a Quimby a Most múlik pontosan… c. slágeréhez…)

charlie angyalai - lucy liu, cameron diaz és drew barrymoreAz iraki háború amerikai katonákban okozott mentális rombolását már majdnem annyi film próbálja megfogni, mint amennyi a vietnami szívással foglalkozott. Ilyen film A bátrak hazája (Viasat3, 21.00) is, mely négy katona sorsát követi nyomon: Az egyikük elvesztette a kezét az akcióban, a másiknak a legjobb barátja a karjai között halt meg, a harmadik tévedésből megölt egy civil asszonyt, míg a negyedik sebészként minden borzalomnak a szemtanúja volt. A háború befészkelte magát az agyuk minden szegletébe. Meglelheti-e vajon a katona odahaza a békét? Én viszont inkább arra lennék kíváncsi, mit gondolnak erről az irakiak…

Eközben Charlie angyalai teljes gázzal (Cool, 21.10) száguldanak végig a rendelkezésükre álló (nettó) 106 percen. (A lényeg képen: Lucy Liu, Cameron Diaz és Drew Barrymore.)

A Hazárdjáték (TV2, 21.25) című krimi már ott megbukik nálam, hogy egész egyszerűen nem hiszem el Mark Wahlbergről, hogy egyetemi professzor. Mindenesetre, a történetben egy ilyen figurát alakít, aki emellett beteges szerencsejátékfüggő is. Ez utóbbi szenvedélye sodorja bajba – adósságai kezelésére kölcsönt vesz fel egy gengsztertől. Ez az a pont, amiért Wahlberg kapta a szerepet, ugyanis neki nyilván jobban áll a kölcsön visszafizetésének menedzselése, ha történetesen nem komédiáról van szó…

A mai legjobb film a késő esti Ne engedj el! (SuperTV2, 23.00), Kazuo Ishiguro igen nyugtalanító témát boncolgató utópikus regényének igényes kivitelezésű adaptációja. Rossz sorsú (pl. narkós szülők) gyermekeit zárt intézetekben nevelik a történetben, hogy aztán később mint szervdonorok szolgálják az ún. “egészséges társadalmat”. Természetesen ott a filmben kötelezően meghozandó tanulság, miszerint senki emberfiának nincs joga dönteni másik (tényszerűen ártatlan) embertársa élete felett, azonban a már túlzó mértékben, szentimentálisan érzelmes cselekmény kissé elkeni a fontos problémákat felvető történet gondolatiságát. Szép képek, szép színészek.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.