Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Ha az olimpián éppen lovaspóló megy, mondjuk a nagyszerű pakisztáni és új-zélandi csapatok részvételével (nem lenézve ezzel a lovaspólót, valamint Pakisztán vagy Új-Zéland lakosságát), akkor jöhet egy kis Vidocq (AMC, 20.20), egyfajta krimi-fantasy, amit a képregényrajzolóból filmessé avanzsált Pitof művésznevű fickó rendezett féke- és eszevesztett fantáziával. E teljesítményt a srácnak azóta sem sikerült megismételnie, de azért amit ebben a filmben művel (az akkor még nagyon francia és nem annyira kövér) Gérard Depardieu-vel, ahogyan megteremti azt a züllött, bűzös fertőt, melyben Párizs (az idevágó művészettörténeti bizonyítékok szerint) leledzett a XIX. század közepén, az a rémisztő, borzongató aura mindenképpen megér egy pillantást. (Bővebben)

az újságos fiú - david oyelowo, nicole kidman és zac efronPicit később nem lehet melléfogás a Melléfogás (Paramount Channel, 21.00) című krimi sem, melyben egy piti bűnöző gyilkol meg “véletlenül” egy másik piti bűnözőt, aki viszont véletlenül a nagyon nem piti, sőt kifejezetten nagypályás bűnözőnek dolgozott… A probléma, valamint a kellő “jellemfejlődésnek” teret engedő konfliktushelyzet tehát adott, ahogyan az ennek érdekes kifejtéséhez minimálisan szükséges szereplőgárda is: Harvey Keitel, Miguel Ferrer, Cuba Gooding Jr. and others.

Ezalatt a helyenként kifejezetten szórakoztató Hancockban (SuperTV2, 21.00Will ‘Világmegmentő’ Smith játszik egy depressziós, alkoholista és nem is különösebben népszerű világmegmentő szuperhőst. A film, talán éppen ezért is, tényleg üdítő élmény és csak a végére fullad bele az amúgy itt kötelezően alkalmazandó műfaji közhelyekbe.

Az este legjobb filmje az annak idején Cannesban Arany Pálmára jelölt Az újságos fiú (film+2, 21.00), a Precious – A boldogság árával és a szintén az afroamerikai témában “utazó” Komornyikkal ismertté vált Lee Daniels furcsa, szabálytalan filmje, mely mégis igazi, hiteles hangulatot áraszt és minden kuszasága ellenére is részletgazdag képest fest az Államok déli, fülledt, forró, gyűlölettel és szinte minden emberi aljassággal teli klímájáról. Jó a zenéje is, a színészek (pl. Matthew McConaughey, vagy éppen Zac Ephron, Nicole Kidman és David Oyelowo, a képen) pedig egyenesen remekelnek… (Bővebben)

A mai napra rendelt romantikus komédia egy munkamániás, büszke afroamerikai ügyvédnő története, aki egész életét a karrierjének rendeli alá. Barátnői mindenképpen össze akarják hozni egy férfival, hogy végre normális életet élhessen – a kiszemelt férfi azonban véletlenül fehér. Ilyen még nem volt (Story4, 21.00), naná, hogy a filmben mégis megtörténik az, ami -ebben az azért elég erőltetett élethelyzetben- mégis megtörténik: a happy end. A film azért aranyos, Sanaa Lathan gyönyörő, Simon ‘Mentalista’ Baker pedig charmeur.

Picit később újra Angelina Jolie és Brad Pitt szívatja egymást a Mr. és Mrs. Smithben (RTL Klub, 21.25), ahol a házaspár mindkét fele szupergyilkos titkosügynök – csak éppen mindketten más szervezet szolgálatában állnak. A megszokott házastársi perpatvar akkor válik (viccesen) komolyabbra, amikor azok a bizonyos szervezetek egymás ellen kezdenek harcolni.

Még később A pók hálójában (Duna, 22.20) egy fordulatos, izgalmas, teljesen nézhető darab. Morgan Freeman remek színész, itt egy rendőrségi pszichológus-nyomozót alakít, akit soron következő “páciense” arra kényszerít, hogy beleírja őt és az általa elkövetett bűntettet következő könyvébe.

Ha ezt is végignéztük, talán szurkolhatunk egy újabb magyar éremnek is, két Üzenjük meg Brüsszelnek! plakát között.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s