Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Ahol a szív lakik (Filmcafe, 20.00), ott jó lesz nekünk is. A megkapó, érzelmes, vicces és okos történet főhőse egy 17 éves lány (Natalie Portman), aki éppen szakított addigi nagy szerelmével, ám ez egyáltalán nem töri össze. Ami nem pusztít el, az megerősít, ugyebár… Megszüli a szerelemből maradt gyermeket, és bátran szembenéz a rájuk váró nehézségekkel. Amikor elfogy a pénzük, beköltöznek egy bevásárlóközpontba… és a végén mégis minden jó lesz.

Az erősebb győz Kevin Costner Fegyvertársak (SuperTV2, 21.00) című westernjében is, amiben szabad marhatartással foglalkozó szabad cowboyok tévednek véletlenül egy nagybirtokos legelőjére, aki ezt rossz szemmel nézi. Az eredmény egy halott cowboy, akiknek társai bosszút esküdnek… Mindenki törvényesen járt el, ám a birtokos elvetette a sulykot, megkívánta más tulajdonát, jelen esetben a cowboyok csordáját. Piff-puff, dirr-durr, ahogy a westernekben ez lenni szokott, a főhős(ök) aztán jól ellovagolnak a naplementébe, egy asszony könnyei csurognak, a város fellélegezve a terror alól gőzerővel elkezdi élni életét. (Bővebben)

Ugyanekkor viszont az Ellenség a kapuknál (Mozi+, 21.00) című full-hollywoodi háborús dráma a véres sztálingrádi ütközetbe repíti el a nézőt: a történet a magának való, ám halálosan pontos orosz mesterlövész (Jude Law) és a hasonló kvalitású, német Koenig őrnagy (Ed Harris) “nemes” párharcáról szól, melyben nagy szerepet játszik egy nő (Rachel Weisz), valamint egy nagy hatalmú orosz politikai tiszt (Joseph Fiennes) is.

Vagy inkább egy kis Szex telefonhívásra (Viasat3, 21.00)? E drámában Ewan McGregor, a szürke kisember tesz látogatást -egy váratlan, de visszautasíthatatlannak tetsző meghívásra- a gazdagok fényűző, bűnös élvezetekben dúskáló világába, ahol azonban nem érzi otthon magát… Sőt, kifejezetten kényelmetlen szituációk sora vár rá.

Elek Judit 1994-ben bemutatott filmjét, az Ébredést (Duna, 21.30) nem láttam. A leírás szerint a történet Elek “Anya, mi történelem lettünk? című regényéből készült. Főhősnője, Kati, tizenhárom éves, amikor 1952-ben meghal az édesanyja. Apja a miskolci vasműben dolgozik, büntetésből igazgató-főmérnökből kohásznak lefokozva. A kislány magára marad a zsúfolt társbérletté átalakult lakásban. Képzeletben azonban életre kelti édesanyját, mert még szüksége van rá. Miután az egyik társbérlő, a volt antikvárius megkapja a kivándorlási engedélyt, és elutazik, Kati befogad a lakrészébe egy utcai könyvárus fiút, aki tiltott határátlépés miatt már a börtönt is megjárta.” Ehhez képest a szereposztás: Anya – Hernádi Judit, Apa – Kern András, Józsi bácsi – Gera Zoltán, Feri – Zsótér Sándor, Bandi bácsi – Bálint András, Jolán néni – Tordai Teri. Katit Eszes Fruzsina alakítja. Hát, nem tudom. Kernt megnézném kohászkodni… 😀

Később lesznek azonban Vad orchideák (Filmcafe, 22.00) is, egy annak idején -1990-ben- még merésznek számító erotikus-romantikus történet formájában, melyben az ekkor még hamvas és ifjú Mickey Rourke hivatott képviselni azt a férfias vonzerőt, aminek hatására a hölgyek pulzusa felgyorsul, vérnyomásuk megemelkedik, ajkaik kiszáradnak. A férfiak ezalatt Carré Otis (a képen) és Jacqueline Bisset (vagy Miki Harley&Davidsonjának látványával, muhahaha) látványával vigasztalódhatnak… (Az utána kezdődő Vad orchideák 2. már nem ajánlott, gyenge utánlövés, ráadásul Rourke nélkül.)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.