Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Szegény Puskás Öcsi nem tehet arról, hogy mire használja a boldogtalan utókor nevét, tagadhatatlan tehetségét és világhírét. Az őrnagy elvtárs múltjában ráadásul akadnak is bizonyos foltok, de nem is azért tiszteljük őt, mert olyan hetykén lóbálta a Kalasnyikovját az 56-os barikádokon… Hogy valójában milyen ember volt minden idők egyik legjobb futballistája, megtudhatjuk Almási Tamás remek portréfilmjéből, a Puskás Hungary-ból (film+2, 19.50), már amennyiben még nem utáltuk meg végérvényesen a magyar focit, mint olyat. (Bővebben)

anthony zimmer - sophie marceauKésőbb lehet egy opció az Anthony Zimmer (Viasat6, 21.00),mely ugyan semmi különös, csupán egy teljesen nézhető, fondorlatos, csavaros francia krimi, a főszerepben az igen dögös Sophie Marceauval (a képen jelenet a filmből).

Nincs baj. Az élet szép (Paramount Channel, 21.00), legalábbis Roberto Benigni szerint, aki ezt -a tőle megszokott sziszifuszi munkával- képes elhitetni is velünk. Olyannyira, hogy a film gyakorlatilag végigtarolta annak idején a világ filmfesztiváljait, inkluzíve 3 db. Oscar-díjjal. A film Guidóról (Benigni Oscar-díjas alakítása), a chaplini értelemben vett kisemberről szól, akit a második világháború alatt, származása miatt kisfiával együtt lágerbe zárnak. Hogy kisfiának könnyebb legyen a koncentrációs tábor szörnyűségét elviselni, Guido azt a “játékot” találja ki, hogy ők, a rabok, egy nagy játékban játékosok, az őrök pedig a játékvezetők. Torokszorító film, ám 100%-os optimizmus-, és életörömtöltet, ami talán ránk fér ezekben a mai, szintén nem szívderítő időkben is.

Bruce Willis koszos, szakadt trikós sorozatának harmadik része, a Die Hard 3. – Az élet mindig drága (RTL Klub, 21.20) vicces jelenettel indul: Bruce egy Gyűlölöm a niggereket! feliratú táblával a hátán sétál valahol bel-Bronxban, a feketék lakta, nem éppen biztonságáról ismert negyed kellős közepén. Szerintem ennek helye van a filmtörténelem legjobb nyitójelenetei között… A látvány annyira meghökkentő, hogy az utcán, a kapualjakban és a bejárati lépcsőkön lebzselő, gyanús tevékenységet folytató helyi erők is csak elképedve bámulnak. Amint azonban felfogják, mit látnak, Bruce nagyon veszélyes helyzetbe kerül, és ha nincs Samuel L. Jackson, akkor nincs negyedik rész, sőt ez a harmadik sem, mert vége az első öt percben. Nos, természetesen ezzel nincs vége a filmnek, a többi azonban már megy a dolgok megszokott menetében…

A szomszéd (Duna, 22.05) című thriller viszont a terrorizmus ma sajnos, igen divatos témájában kutakodik azzal, hogy a köztünk élő, ártatlan átlagpolgároknak látszó, ún. alvó terroristasejtekről mesél. A legizgalmasabb ebben a történetben az, hogy még a 2001. szeptember 11-i WTC-merényletek előtt készült. Főszerepben Jeff Bridges, illetve Joan Cusack és Tim Robbins.

Sokak szerint igen kiváló kémfilm a Suszter, szabó, baka, kém (film+2, 22.10), a műfaj alapvető szakértőjének, John Le Carrénak regényének adaptációja (sok-sok jelölés). Ennyiből talán tudni is illik, hogy egy realisztikus (és nem “James Bondikus“) kémtörténet vár a vállalkozókra, sok jó színésszel (Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt és még sokan mások). (Bővebben)

A csábítás elmélete (RTL Klub, 23.55) viszont az előbbi film szöges ellentéte. A mézédes, ám helyenként kissé csípős humorú komédia remek jutalomjáték a kitűnő színészeknek, amivel természetesen Ashley Judd, Ellen Barkin, Greg Kinnear vagy Hugh “Kockahas” Jackson él is. (Bővebben)

Éjszakára jó lehet még a Fejvadászok (Duna, 0.05) című krimi is, mely a skandináv krimiirodalom nagyágyújának, Jo Nesbø-nak regényéből készült, norvég alkotóktól. KŐKEMÉNY REMEKMŰ. Én szóltam. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s