Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Elég küzdelmes estének nézünk elébe… A Szerencse dolga (Story4, 21.00) elsősorban azokhoz szól, akik lelkesednek a pókerért, ugyanis a kártyaasztal mellett folyik a cselekmény érdemi része. Apa-fiú konfliktus kerül napfényre a leosztásban, melyben az ész csap össze a szerencsével, az érzelmek a logikával. Jó a rendező, Curtis Hanson, jó a szereposztás, bár Eric Banát én nem tartom sokra, viszont Robert Duvall, Drew Barrymore vagy Robert Downey Jr. azért mindig nyújt értékelhetőt. A filmet még nem láttam.

rambo-sylvester-stallone-es-brian-dennehyA fegyver-fétisiszták, a helyi érdekű Igazságos Jánosok, valamint a túlélésről szóló dzsungeltúrák rajongóinak kedvence a következő ajánlat, mely egyben azért egy igen komoly popkulturális ikonná, valamint műfaji alapvetéssé is vált mára. Sylvester Stallone másik arca Rambo (Mozi+, 21.00), a hallgatag vietnami veterán, aki hazatérve a háború poklából, nem vágyik semmi másra, csak arra, hogy békén hagyják. Hazafelé (?) tartó útja során egy kisváros halljakend seriffje (Brian Dennehy) azonban másként gondolja ezt és kiszúrja magának a város határán stoppoló, hosszú hajó hippit (lásd a képen), nem sejtve, hogy ezzel micsoda córeszt akaszt saját, és szeretett városa nyakába… Bár sokan legyintenek már e remek kis filmre, azért szépen megjelenik benne a másság elfogadásának igen bonyolult problematikája is, tök mindegy, hogy az a más jelen esetben nem holmi arab menekült, hanem konkrétan egy igazi, amerikai háborús hős – s akik őt nem képesek elfogadni azok egy amerikai kisváros hazafias polgárai. Szóval, tanulságos darab lehet ez, vicces módon épp megfelelő helyen és időben – már, ha veszi az adást a célközönség.

Hasonló korú, de ennél lényegesen gyengébb a kolléga, Arnold Schwarzenegger 1986-os filmje, a Piszkos alku (Paramount Channel, 21.00), melyben Arnie egy pont olyan kisvárosi seriffet alakít, mint az előző filmben Brian Dennehy, csak éppen itt ő a pozitív szereplő. Hajdani FBI-ügynökként vágyik nyugalomra e kisvárosban, ám főnökei megkeresik egy utolsó bevetésre: be kell épülnie a chicagói alvilágba… Szóval, Arnold, az álgengszter. Ne várjunk csodákat.

Testvérek (film+2, 22.40) egy remake, viszont ennek ellenére egészen jó kis mozi. Susanne Bier dán filmrendezőnő Testvéred feleségét… című kiváló filmjéből Jim Sheridan készített egy azzal azonos minőségű, csak az eredetiségét tekintve másodlagos jellegű alkotást. A sztori egyszerű a felszínen, a mélyben viszont mély: Sam (Tobey Maguire) katona, Afganisztánban szolgál, testvére Tommy (Jake Gyllenhaal) pedig éppen most szabadul a börtönből. Sam repülőgépét lelövik, s a tragikus hírre Tommy úgy gondolja, hogy neki, mint testvérnek muszáj megvigasztalnia Sam feleségét, Grace-t (Natalie Portman). Éppen nagyban vigasztalja, amikor beállít Sam…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s