Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Szóval, az a helyzet, hogy ez a péntek esti műsor sem tart vissza senkit attól, hogy kihasználja az idei utolsó, nyári péntek estét. Például, a 2014-es Oscar-ceremónia nagy-nagy lufija volt David O. Russell Amerikai botrány (Mozi+, 21.00) című mozija. Ma szembesülhet vele az, aki eddig még nem tette meg… Nagy sztárok, remekül megidézett hetvenes évek-fíling egy teljesen átlagos átveréses filmben (vagy filmes átverésben). (Bővebben)

vagyaim-netovabbja-paul-rudd-es-jennifer-anistonUgyanekkor, a Hölgyválasz (Paramount Channel, 21.00) sem több egy közepes limonádénál. Richard Gere, az őszülő halánték, amúgy dörzsölt, nagymenő ügyvéd egy nap meglátja Jennifer Lopezt, egy lepukkant, külvárosi táncstúdió kirakatában, aki lehengerlő vonzerejével olyan dolgokra veszi rá a pasit, hogy azt saját maga sem hiszi el…

Romantikus történet a Ház a tónál (Story4, 21.00) is, amit viszont képtelenség logikai alapon nézni. Hát még értelmezni! Bár az is igaz, hogy logikailag még senki nem lett szerelmes… A különböző szabadon lengedező cselekményszálakat (Konfliktusok a sztárépítész apával? A spenótos tésztás csaj? Stb.) azért talán el kellett volna dolgozni… Sandra Bullock viszont (itt) szép, de Keanu Reeves egy picit püffedt, a ház pedig átlátszó.

Na most, negyvenen jóval túl nekem már semmit nem mond az, hogy 40 és annyi (Prime, 21.00). Semmi különös nem történik az emberrel 40 éves kora után általában, ami addig ne történt volna már meg vele. Bizonyos dolgok másképpen fognak majd működni, de mindent meg lehet szokni, tanulni, amit pedig nem, azt már 40 előtt sem lehetett. Judd Apatow azonban mégis a negyedik x parájával próbálja izgatni közönségét, ráadásul 134 hosszú percben – azonban más tanulsággal ő sem tud szolgálni, mint amit én itt felvezettem az imént. A történet egy negyvenedik szülinapja előtt álló pár (Leslie Mann és Paul Rudd) történetét meséli el.

A Barátság extrákkal (Cool, 21.10) című, ismét romantikus komédia műfajú “alkotásban” viszont (ezúttal) Mila Kunis és Justin Timberlake azt próbálja ki, vajon létezik-e egy barátságban csak szex, és más semmi. Naná. Semmi extra, viszont legalább működik. Mármint, a film.

Denzel Washingtont más sokszor láttuk, amint egy balesetben szerzett sérülés következtében lebénult szuperzsarut játszik A csontember (film+, 21.10) című, amúgy igen izgalmas thrillerben, aki a kórházi ágyához kötve is elfogja (illetve, tehetséges tanulójával, Angelina Jolie-val elfogatja) a nagyon veszélyes sorozatgyilkost.

Valójában egy nagyon is valós, létező élethelyzetet jelenít meg a Vágyaim netovábbja (FOX, 21.55) című amerikai “független” komédia. A homoszexualitást elutasító külvilág igen gyakran kényszeríti a melegeket olyan látszatházasságokba, melyben ugyan együtt él egy férfi és egy nő, valójában azonban csak egymás mellett, hiszen egyik, vagy éppen mindkettejük a saját neme iránt vonzódik. Természetesen, szó sincs arról, hogy ezek a kapcsolatok érzelemmentesen, pusztán az érdekek mentén zajlanának le, az esetek túlnyomó részében az együtt élő felek barátok, és ez a lakóközösség addig tart, míg valamelyik fél rá nem talál “az igazi élete párjára”. Vagy éppen a szingli életformát preferálná, azonban becsúszik egy nem kívánt terhesség, mint e történetben a Jennifer Anniston által alakított Nina esetében történt. A film azzal játszik el, hogy mi lesz most, elsősorban a meleg George-al (Paul Rudd), Nina lakótársával (a képen Anniston és Rudd) – nem láttam e filmet, de kíváncsi vagyok, vajon megússza-e a prekoncepcióm szerinti (Coming Out-szerű) irreális végkifejletet.

A ma esti legjobb film késő este kerül adásba. A Túl a fenyvesen (film+, 23.30) egy nagylélegzetű, generációkon átívelő történetet elmesélő társadalmi tabló Amerika csúnyábbik feléről, Ryan Goslinggal, Eva Mendesszel, valamint Bradley Cooperrel, Ray Liottával és másokkal. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s