Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Új hét, új remények. Bár az a helyzet, hogy ha ez a mai Holtodiglan (Cool, 21.10) lenne David Fincher első filmje, akkor egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a következőt is olyan felfokozott várakozással várná a filmrajongók tömege világszerte, mint ahogyan ezt várta tavalyelőtt. Persze, nem rossz film ez, erről nincsen szó: ez egy igen ügyes, szórakoztató regényadaptáció (Gillian Flynn hasonló című bestsellerét több mint 6 millióan olvasták csak Amerikában…), nagyvonalúan, lezseren kezelt, ám pontosan megtervezett formában, csak hát a tartalom nem sok újdonságot tartalmaz az olyan épeszű, értelmes nézők számára, akik töltöttek már hosszabb időt párkapcsolatban. (Bővebben)

anna-karenina-keira-knightleyAz biztos, hogy Joe Wright (előzőleg pl. Büszkeség és balítélet, vagy Vágy és vezeklés) nagyon kitalálta, hogy mit akar csinálni 2012-ben, (Miklós Tibor és Kocsák Attila rockoperáját is beleszámolva) minimum tizenkettedjére az öreg Tolsztoj Leó által megírt Anna Karenina (Prime, 21.00) történetéből; az viszont egy másik kérdés, hogy volt-e valami értelme ennek a kísérletnek… Mindenesetre, Keira Kinghtley a címszerepben (lásd a képen), valamint mások mellett Jude Law Kareninként, vagy Aaron Johnson Vronszkijként mindent megtesznek a siker érdekében. (Bővebben)

Az Ál/Arc (Viasat3, 23.00) című akciófilm viszont -bár rengetegszer láttuk már- műfajának egyik nehezen elvitatható csúcsát jelenti. Izgalmas, pörgős, látványos és kellően agyafúrt is, Nicolas Cage és John Travolta egyaránt csúcsformát fut, John Woo pedig virtuóz módon rendezte meg a filmet.

Műsorra kerül azonban ma egy igazi, régimódi kalandfilm is, méghozzá az afrikai kalandoros-szafaris-vadászos fajtából. A Kiálts az ördögre (Film Mánia, 21.00) az első világháború elején játszódik, amikor a masszív piás, vén elefántcsontcsempész (Lee Marvin) kellemetlen útitársat kap épp időszerű elefántcsontzsákmányoló expedícióján: egy kifogástalan modorú, angol zsúrpubi lesz az útitársa, akit Roger Moore személyesít meg (magyar hangja Láng József, legalábbis remélhetőleg). Ma már az elefántok agyaráért való vadászat nagyon csúnya dolog – de 1976-ban ezt még nem vették annyira komolyan. (Viszont ennek eredménye az, hogy ma már csúnya, embertelen és civilizációellenes dolog…) Mindenesetre, ebben a történetben lesz még romantikus szál is, valamint az éppen folyó világháború is képviseli magát egy német hadihajó zord kapitánya személyében.

John Carpenter B-kategóriás klasszikusa, a Menekülés New Yorkból (Paramount Channel, 21.00) főként azok számára lesz ismerős, akik annak idején (még bőven Jani bácsi vigyorgó barakkjában) még találkoztak azokkal a fahangalámondásos, kalóz VHS-videókazettákkal, melyen az álnok Nyugat csempészte be bódító értékrendszerét a rothadó szocializmus áporodott levegőjébe. Kurt Russell, azaz Sssssznake, a magányos, szótlan gyilkos az odakinti szabad világ bajba jutott elnökét menekíti ki a történetben Manhattan szuperbiztos börtönszigetéről, miközben testében bomba ketyeg, amely robban, ha elhagyja a szigetet. Tizenöt évvel később azonban már késő rájönni, hogy erőfeszítései mennyire hiábavalóak voltak, hiszen ez az elnök egy vegetáriánus, dohányzást tiltó, egy vallás-egy nemzet-egy vezető elvet valló, diktatórikus Államot épített ki. Snake számára azonban megint adódik egy visszautasíthatatlan feladat. A Menekülés Los Angelesből (Paramount Channel, 23.00) történetében a testébe ültetett halálos adag méreggel kényszerítve azért küldik be a szerencsétlent ezúttal bárki számára halálos veszedelmet jelentő Los Angeles nevű börtönszigetre, hogy hozza ki onnan az Elnök renitens lányát, akinek nem felelnek meg apja szép, új világról alkotott elképzelései…

Mocskos zsaru – New Orleans utcáin (film+2, 21.10) című, amúgy igen kemény krimit is biztosan láttuk már. A címszerepet, a drogos, mocskos, rohadt zsarut alakító Nicolas Cage remekel Werner Herzog (Abel Ferrara hasonló című, 1992-es filmje alapján/ihletére/ellenére – de ez egy hosszú és bonyolult történet…) filmjében, mely a bűn és a bűnüldözés sötét, koszos, minden ideától megfosztott valódi világát mutatja be nemes egyszerűséggel. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s