Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Muszáj megemlíteni a Kánikulai délutánt (HBO2, 19.30), ami tulajdonképpen egy műfaji klasszikus: amolyan túszejtős-bankrablós kamaradráma, bunkó, korlátolt zsarukkal és némi robinhoodizmussal megspékelve. Sidney Lumet 1975-ös még mindig kitűnő filmje a még fiatal, de már remek Al Pacino (a képen) főszereplésével készült és megtörtént eseményeket dolgoz fel.

kanikulai-delutan-al-pacinoLáthatjuk ma A Hídembert (m5, 19.40) is, minden idők egyik legdrágább magyar filmjét, a magyar színésztársadalom nagy részének közreműködésével. Gróf Széchenyi megőrülésének történetét, merthogy erről lészen szó, ugyebár, Bereményi Géza rendezte és írta is. (Messze nem ez a film a főműve, és akkor most maradjunk is ennyiben.)

Az este kilences szeméthalomból messze kiragyog egy nagy, romantikus klasszikus. Jean-Paul Rappeneau szerintem minden kihozott Rostand Cyrano de Bergerac (Filmcafe, 21.00) című komédiájából, amit egy filmben, sok pénzzel ki lehet hozni, úgy, hogy az azért ne legyen gyökeresen más, mint az eredeti irodalmi mű. Sajnos, a magyar szinkron pocsék, szinte csikorog az igyekezet, ám rendszerint mégis “leválik” a hang a szereplőről. De legalább a fordítás hibátlan, és Gérard Depardieu is telitalálat a címszerepre – élete egyik legjobb alakítását nyújtja.

Újra műsorra kerül az Éjszakai műszak (The Night Manager) (Film Mánia, 21.00). A BBC és az AMC koprodukciójában létrejött hatrészes sorozat John le Carré ’93-as regényének adaptációja, sztoriját David Farr írta át mai, modern környezetbe és kontextusba, és az Oscar-díjas dán Susanne Bier rendezte minisorozat formátumba. Én tulajdonképpen bírtam. (Bővebben)

Ugyanekkor Liam Neeson lányát is újra elrabolják Párizsban, az Elrabolva (film+, 21.00) című, s ha nem láttuk még, akár izgalmasnak is tekinthető thrillerben. Az emberrablók pechjére Liam egy szuperkiképzett hajdani szupertitkosügynök, tehát a végkifejlet nem sok jót tartogat a rosszfiúk számára.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s