Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

A rock&roll csupán egy tánc, illetve egy öltözködési stílus a Hajlakk (Paramount Channel, 21.00) című zenés-táncos komédiában, mely John Travolta hajdani nagy sikerének, a Grease-nek húsz évvel későbbi remake-je (?), folytatása (?). A sztori, a miliő, a zene tulajdonképpen ugyanaz, a vicc kedvéért pedig még Travolta is visszatér – természetesen egy másik szerepben. Habkönnyű csacsogás, csavard be a körtét, taposd el a csikket, stb.

budakeszi-sracok-huszar-zsoltA mai napra rendelt romantikus komédia egy munkamániás, büszke afroamerikai ügyvédnő története, aki egész életét a karrierjének rendeli alá. Barátnői mindenképpen össze akarják hozni egy férfival, hogy végre normális életet élhessen – a kiszemelt férfi azonban véletlenül fehér. Ilyen még nem volt (Story4, 21.00), naná, hogy a filmben mégis megtörténik az, ami -ebben az azért elég erőltetett élethelyzetben- mégis megtörténik: a happy end. A film azért aranyos, Sanaa Lathan gyönyörő, Simon ‘Mentalista’ Baker pedig charmeur.

Ugyanekkor viszont a Tartozol a haláloddal (film+2, 21.00) egy erős közepes féltékenységi dráma Angliából, ismert nevekkel: Ray Winstone, Tom Wilkinson, John Hurt. Zene: Angelo Badalamenti.

A Next – A holnap a múlté (Viasat3, 21.00) című tufa-akció legfőbb érdekessége Nicolas Cage (akkor éppen) új frizurája. Jessica Biel is talán éppen azt kérdi tőle az egyik jelenetben: – Drágám, újabb hajbeültetés?! Mikor én kopaszon szeretlek… Amúgy Miki barátunk e történetben épp a jövőbe képes látni, azonban ezen képességét mindenki a saját hasznára kívánja kihasználni.

Sajnos, Erdőss Pál 2006-ban készült, ’56-ban megtörtént eseményeket feldolgozó Budakeszi srácok (Duna, 21.45) című drámája filmnek nem igazán jó, de legalább hitelesnek tekinthető pillanatfelvétel a 60 évvel ezelőtti napokról, a kor- és közhangulatról, valamint láthatjuk benne Hollósi Frigyest és Huszár Zsoltot is (az utóbbi a képen középen), akiket már nem láthatunk élőben.

Ugyanekkor A márványember (m5, 21.50) Andrzej Wajda klasszikus alkotása, melyben egy ötvenes években kitüntetett, sztahanovista élmunkás, később meghurcolt emlékű mártír Birkut portréját rajzolja meg húsz évvel később Agnieszka, a filmrendezőnő – egy közelmúlt valóságáról szóló film forgatása a filmben, mely az akkori, 1977-es lengyel jelen valóságáról szól finom, de mégis maró éllel. Kötelező tananyag, hogy úgy mondjam.

Majdnem minden hónapban előkerül valahol, mégsem tanulunk semmit (de az amerikaiak se!) A hatalom árnyékában (AMC, 22.15) című remek politikai dramedyből, melyben George Clooney meséli el az amerikai politikacsinálás trükkjeit, Ryan Gosling és Philip Seymour Hoffman aktív asszisztenciájával. Igaz, hogy ez itt nálunk nem Amerika, de a hatalom és annak megszerzése mindenhol ugyanolyan természettel bír… (Bővebben)

A Tiszta vér (Viasat3, 23.00) című darab témája gyanúsan emlékeztet a jóval frissebb Tiszta napfény című film témájára, valójában azonban tök másról szól. Itt is bűntények utáni mocskot kell feltakarítani, azonban nem két csinos csajnak, hanem egy nem különösebben szexi ex-zsarunak (Samuel L. Jackson), jobb és más híján. Egy nap azonban véletlenül a helyszínen elkövetett bűntény bizonyítékai is felmosódtak, és ki lenne más a gyanúsított, mint maga, a takarító…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s