Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Semmi különös. Denzel Washington már megint Időzavarban (Film Mánia, 19.00) van ezen a mai estén, egy floridai kisváros seriffjeként. Ez a film, persze, nem egy sorozat következő darabja, hanem ugyanaz a film, ami majd minden héten lemegy, így lehet, hogy éppen ezért sosem néztük meg sohasem… Viszont a mai talán pont alkalmas időpont erre a tisztességes, becsületes, középszerű, de azért még bőven nézhető krimire. Egy brutális kettős gyilkosság felderítése közben felfejtett szálak igen messzire vezetnek, de -némi meglepetésre- a seriff közvetlen közelében erednek.

valaki-mas-elete-juliette-binocheEgészen jó kis -épp 16 éves- thriller aztán A leskelődő (film+2, 21.00), melyben egy munkájába lassan belekattanó zsarut (James Spader) egy ördögi sorozatgyilkos (Keanu Reeves) paráztat sorozatos gyilkosságaival. A gyilkos Griffint azonban nem a gyilkolás érdekli, hanem az igazi kiszemelt áldozat, az őutána nyomozó zsaru reakciói…

Nem vagyunk mi angyalokban (Paramount Channel, 21.00) viszont ezalatt Robert De Niro öltözik papi reverendába Sean Pennel, miután -igaz, önkényesen- éppen befejezték büntetőintézetben való tartózkodásukat. A kérdés tehát az, hogy teszi-e az embert a ruha? A filmet Neil Jordan rendezte David Mamet forgatókönyvéből – régen tetszett, nemrégiben viszont nem nagyon…

A felejtés bére (SuperTV2, 21.00) című film Philip K. Dick egyik filozofikus történetének feldolgozása, mely az emlékezet útvesztőit kísérli meg bejárni. A filmet azonban a látványos piffpuff&dirrdurr&csittcsatt-filmek hongkongi királya, John Woo rendezte, főszerepben Ben Affleckkel, Uma Thurmannal és Paul Giamattival, ami azért szöges ellentétben áll a sejtetett intellektuális kalandozással. Ma tesztelhető a végeredmény.

A szerencsésebb miskolciak találkozhattak nemrégiben Juliette Binoche-al, az egyik legtermészetesebben játszó, bájos és kitűnő francia színésznővel, hiszen ő a fesztivál díszvendége. Akiknek ez (az) az élmény adatott meg, annak marad ma este például Valaki más élete (Duna,22.40), egy romantikus történet, melyben a 40 éves főszereplő, akit Juliette alakít (lásd a képen), egy nap huszonöt évvel fiatalabban ébred (sokan vagyunk így ezzel, egészen a fürdőszobatükörig…). Így, eltelve életenergiával, rögvest neki is áll visszahódítani éppen elhidegülőben lévő élete párját (akit a komoly, de teljesen más természetű magyar vonatkozással bíró Mathieu Kassovitz alakít).

A Bergman-rajongók újra láthatják A nap végét (m5, 23.10), stílszerűen, a mai nap végén. Bibi Anderson és az öreg Victor Sjöström utaznak egy autóban és az öreg előtt lepereg élete filmje. Azt mondja e filmjéről Ingmar: “A történeten egyetlen motívum húzódik végig, sokféle változatban: elégtelenség, szegénység, üresség – nincs megbocsátás. Most sem tudom és akkor sem tudtam, hogyan akartam kérni a szüleimet A nap vége segítségével: Nézzetek rám, értsetek meg engem és, ha lehet, bocsássatok meg nekem.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s