Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Ne ijedjünk meg, hogy A bíró (HBO, 20.00) című film cselekménye olykor tobzódik a gusztustalanságban, trágárságban, régen láthattunk ilyen szép, de főleg őszinte feldolgozását az amúgy igen közhelyes apa-fiú konfliktusnak (Robert Duvall kontra Robert Downey Jr.), ráadásul mindezt az ún. “tárgyalótermi dráma” műfajában, az adott klisék ügyes, kreatív felhasználásával elővezetve; miközben a történet a végére nem átall az amerikai jogrendszer igazságossága mellett határozottan kiállni, a csillagsávos lobogó pedig büszkén lobog a háttérben… Remek film. (Bővebben)

meglesni-es-megszeretni-matthew-broderick-es-meg-ryanPicit később viszont a Börtönregény (SuperTV2, 21.00) egy eléggé izgalmas börtönregény, melyben Mel Gibson alakítja azt a bűnözőt, aki egy életveszélyes mexikói börtönből akar megszökni egy fiatalkorú kolléga segítségével. A mexikói börtönök viszont tényleg nagyon durvák, főleg egy gringónak.

A ma esti Bergman-filmklubban a Szűzforrás (m5, 22.00) kerül levetítésre, mely annak idején, 1960-ban a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscart is elnyerte. A történetben egy gazdag, mélyen vallásos parasztcsalád egyetlen lánykája, a naiv és elkényeztetett Karin a szomszédos falu templomába indul, hogy az átaludt mise után gyertyákkal kedveskedjen a papnak. A lány eléri szüleinél, hogy a család szolgálója, Ingeri is vele tarthasson a sötét erdőn át vezető úton. Ingeri azonban titokban pogány, és Odin istent tiszteli… Az önmagához is híresen kegyetlen Ingmar később ezt mondta a filmről: “A Szűzforrás közlekedési baleset. (…) Kuroszava vacak utánzata. Ebben az időben esküdtem a japán filmre, és szinte magam is szamuráj voltam kicsit.” 

A Meglesni és megszeretni (Viasat3, 22.10) romantikus, ám majd’ húsz éves történetében Matthew Broderick alakítja a szelíd, vidéki amatőr csillagászt, aki végzetes szövetségre lép a Meg Ryan által játszott arrogáns, cinikus New York-i fényképésszel annak céljából, hogy megtudják, vajon mivel töltik hajdani szerelmeik az idejüket. Naná, hogy aztán. (A képen Matthew és Meg.)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s