Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Az úgynevezett gengszterrap vitán felül leghitelesebb sztárja volt Tupac Shakur, már csak azért is, mert pontosan olyan körülmények között gyilkolták meg 1996-ban, mint amilyeneket szövegeiben leírt előtte. Nem volt “hangember”. A Bűnös szándék (AMC, 19.55) című, igen sötét krimiben játszotta egyik utolsó filmszerepét, a korrupt, rendőrségileg lefoglalt kokaint saját zsebre áruló zsarut, aki társával (James Belushi, aki a világ legismertebb albán származású filmsztárja) egyre mélyebbre süllyed a bűn örvénylő mocsarába.

the-walking-dead-s07e01Az Equilibrium – Gyilkos nyugalom (Paramount Channel, 21.00) című filmet viszont még nem volt merszem megnézni, talán éppen a hangzatos, bőven gagyikategóriás címe miatt. Amúgy egy afféle utópikus sci-fi, egy post-war-dream lesz ez, láttunk már ilyet, ám ettől még lehet érdekes is: például egy Emily Watson – Christian Bale páros a főszerepben már kifejezetten érdekesen hangzik. (…) A téma a következő: a harmadik világ után egy bizonyos Atya vezeti az emberiség megmaradt részét. Betiltja a művészeteket, az érzelmek átélését. Mindennapos az erőszakos agymosás… Ilyenek. A mai főelvtárs kedvenc filmje lesz ez, már látom, de talán nekem sem fog fájni.

XVI. Lajos udvarába csöppenünk a Búcsú a királynémtól (Film Mánia, 21.00) című francia történelmi drámában. Miközben Marie Antoinette (Diane Kruger) mazsolás kalácsot majszol, pezsgőt kortyol és idióta, együgyű férje helyett udvaroncokkal kényezteti magát, odakint a nép éhezik és egyre dühösebb. A királynő ifjú társalkodónőjét (Léa Seydoux) azonban mindez egyelőre hidegen hagyja, élvezi a pompát, a fényűzést és a gondtalan napokat…

Izgalmas, és egészen más műfajú opció a Non-stop (film+, 21.00) című akcióthriller, ha egyáltalán akarunk izgulni még ma este IS. Liam Neeson egy amolyan repülőgépeken szolgálatot teljesítő rendőrmarsallt alakít a sztoriban. Egyik alkalommal furcsa SMS-t kap, hogy utaljanak egy bizonyos bankszámlára ennyi meg ennyi pénzt, különben húsz percenként meghal valaki. New York és London között igen sok húsz perc adódik, azonban a fenyegetést senki nem veszi komolyan, a rendőrmarsallon kívül, mígnem eltelik az elő húsz perc és egy utas meghal.

A Csúcshatás (Cool, 21.10) című filmnek pedig egy ihlethiányban szenvedő író (Bradley Cooper) a főszereplője, aki tehetségtelenségét bizonyos, a címben említett hatást ígérő kemikália fogyasztásával próbálja kompenzálni. A szer hat, hősünk szárnyal, a földről azonban utánanyúlnak (Robert de Niro). A csúcshatás azonban -legalábbis a nézők számára- elmarad. (Bővebben)

The Walking Dead, s07.e01. (FOX, 22.00) – Kit válasszak? (kép)

Érdekes azonban az egyik Steve Jobs-életrajz is, a Jobs – Gondolkozz másképp (Filmcafé, 22.00), ami nem összekeverendő a Fincher-Sorkin-féle “eredeti és hiteles” verzióval. Azért az almalogós kütyük rajongói és/vagy megveszekedett ellendrukkerei, valamint a nagyformátumú emberek életrajza iránt érdeklődő nézők is megnézhetik ezt a filmet, melyben Ashton Kutcher próbálja megjeleníteni a híres-hírhedt számtech-guru legendás karakterét.

A Stigmata (TV2, 22.00) című horrorban egy átlagos, hétköznapi lányon (Patricia Arquette) jelennek meg a keresztre feszített Krisztus sebei, a stigmák. A Vatikán gonosz erők ébredésétől tartva, egy ördögűzésben is jártas papot (Gabriel Byrne) küld a helyszínre, hogy vizsgálja ki az esetet.

Ez egy ilyen este.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s