Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Tulajdonképpen, akár csütörtököt is mondhatnék, ha nem lennének a skandinávok… A Rabulejtő szerelem (Filmcafe, 20.15) sem ejt ma este rabul, mert bár hiába díszíti fel benne Timothy Hutton bájos kis hétvégi házát virágokkal, fagyönggyel, s egyebekkel, hiába jön rá bájos felesége, Meg Ryan, váratlanul betoppanva, hogy a cicoma ezúttal és immár végérvényesen nem neki, hanem az új csajnak (Kirsten Bell) szól – azért ez, még Meg meglehetősen váratlan reakciójának ellenére is, egy eléggé közepes romantikus komédia lesz, valljuk ezt be.

gyerekek-vagy-egyebek-sophie-marceauA már bőven felnőttkorú -1995-ös- Bérgyilkosok (Mozi+, 21.00) a veterán Richard Donner atombiztos krimi-akciója, Sylvester Stallone mellett Antonio Banderas főszereplésével, valamint Zsigmond Vilmos képeivel. A történetet pedig a néhány évvel később, egy bizonyos Mátrix-című dologgal világhírűvé vált Wachowski-testvérek jegyzik és hajdan egymás mellett, most azonban egymás ellen harcoló bérgyilkosokról szól. Láttuk már.

Ugyanekkor, Bruce Willis legendásan szakadt, és koszos atlétatrikója Drágább, mint az életed, a Die Hard-sorozat ötödik, azt hiszem, legújabb -és leggyengébb- részében (SuperTV2, 21.00).

A The Expendables – A feláldozhatók 3. (film+, 21.00), Sylvester Stallone akciórevüjének harmadik része viszont pont olyan, mint a többi: ez is egy szórakoztató baromság, csak éppen itt az akciófilm műfajának sztárjaival, plusz Mel Gibson, Harrison Ford és Antonio Banderas. Ennyi, se több, se kevesebb. Úgy viszonylik ez a film egy “komoly” akciófilmhez, mint a Harlem Globetrotters a San Antonio Spurshoz, vagy a Miami Heathez – már akinek ez a hasonlat mond bármit is. Senki nem hiszi, hogy akik a Globetrotters csapatában brahiznak, azoknak fogalmuk ne lenne a kosárlabdáról, csak éppen a poénra mennek, nem a pontra…

Eddig volt a saláta, most jön viszont Ingmar Úrvacsorája (m5, 21.50), melyben egy idős, vidéki pap őrlődik kételyek között hitét, saját hivatását illetően.

Ha egy filmet így jellemeznek, hogyaszondja “Ez egy gusztustalan, liberális, feminista szarság. Emellett még filmként is rossz. Undormány.”, akkor engem elkezd érdekelni. Főleg, ha Sophie Marceau játssza benne a főszerepet (lásd a képen), aki egyrészt jó csaj, de színésznőnek sem rossz. A Gyerekek vagy egyebek (Duna, 22.25) című francia komédia amúgy arról szól, hogy papa és a mama szerepet cserélnek, mintegy feldobandó tízéves kapcsolatukat.

Nikolaj Lie Kaas és Fares Fares, azaz Carl Morck nyomozó és társa, Assad, a dán rendőrség lezáratlan aktáit gondozó Q-ügyosztály tagjai a főszereplői a dán Mikkel Nørgaard krimi-thrillerjének, a Fácángyilkosoknak (Film Mánia, 22.40), mely Jussi Adler-Olsen azonos című, magyarul is olvasható bestsellere alapján készült. Ezúttal egy decens tóparti villában meggyilkolt ikerpár gyilkosa(i) után folyik a nyomozás ebben a hamisítatlan skandináv krimiben. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s