Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

A Női vonalak (Film Mánia, 19.10) arról szól, hogy van három nővér, akiknek fülére rá van gyógyulva a telefon. Ismerős képlet, ugyebár. Érdekesebb ennél viszont az, hogy a három nővért Diane Keaton, Meg Ryan és Lisa Kudrow alakítja, emellett a filmet Diane Keaton rendezte is… Szóval, a három csaj teszi a dolgát háromfelé (fülén telefonnal), miközben édesapjuk (Walter Matthau) egyre jobban belesüllyed az öregkori szenilitásba. Vajon észreveszik-e a lányok rettenetesen fontos dolgaik mellett azt is, hogy apjuk lassan már túl messze távolodik? Lehet picit pityeregni is a végén.

a szoba - jacob tremblay és brie larsonKevin Costner ezúttal nem táncol farkasokkal, nem viszi a jó hírt a szenvedőknek sem, de még csak nem is több, mint testőr: ezúttal egy titkos szolgálat különleges ügynöke, aki -a vicc kedvéért- halálos betegségben szenved. A vicc kedvéért, ugyanis a 3 nap a halálig (RTL II, 19.45) műfajilag akció-komédia, aminek minőségére garancia, vagy inkább jelző az, hogy Luc Besson-produkcióról beszélünk. A sztori a szokásos. Costner bácsi gyógyíthatatlan beteg, abba akarja hagyni a szakmát, azonban a cég egy utolsó, visszautasíthatatlan ajánlattal áll elő: van nekik gyógyszer a betegségre, cserébe csak egy utolsó bevetést kérnek. A látványos akciókat kedves, érzelmes családi szál ellensúlyozza, úgyhogy a film -ma legalábbis- kifejezetten ajánlandó.

Emma Donoghue nagy sikert aratott regényéből, illetve színdarabjából készült a négy Oscar-díjra is jelölt A szoba (HBO, 20.00) című dráma, melynek két főszereplője – egy anya (Brie Larson – ő meg is kapta ezért a Legjobb női alakításnak járó Oscart, valamint a Golden Globe-ot és a BAFTÁ-t is) és ötéves kisfia (Jacob Tremblay – a képen Brie Larsonnal) – egy nagyjából kétszer két méteres szobában éli életét, melynek ajtaja örökké zárva és természetes fény is csupán a tetőbe vágott kis ablakon éri őket. A kinti külvilágból semmit nem tapasztalnak a remegő képű televízió egyetlen csatornáján futó, ostoba szappanoperán kívül. (Bővebben)

Az oroszlán ugrani készül (m3, 20.45) viszont minden idők legjobb magyar krimi-vígjátéka. Klauberg, az elmebeteg náci orvos (Ajtay Andor) a “Pestis XX” nevű baktériumfegyverrel rémisztgeti környezetét. Az ampullákért azonban harcba száll a rendkívüli ügyességű magyar titkos ügynök, Menő Fej (Bujtor István) is. 🙂 James Bond? Az kicsoda? 🙂 Az én nevem Fej. Menő Fej. 🙂 

A Gyönyörű lányok (Paramount Channel, 21.00) körül viszont azon fiúk gondolatai forognak, akik mintegy tíz évvel érettségi (diploma, stb.) után összegyűlve merengenek régi emlékeken (ahelyett, hogy újakat teremtenének…). Matt Dillon, Noah Emmerich, Timothy Hutton kontra Rosie O’Donnell, Uma Thurman, Natalie Portman, Mira Sorvino, Annabeth Gish, stb.

Picit később viszont jön A másik férfi (film+2, 21.15). Richard Eyre kissé bergmani hangulatú drámájában Liam Neeson alakítja az egyik férfit, aki miután számára váratlanul szembesül azzal a kínos ténnyel, hogy felesége (Laura Linney) megcsalja őt, a várost is felforgatja (ez szokott menni Liamnek), hogy szembe nézhessen a címszereplővel (Antonio Banderas).

Késő estére pedig jöhet például egy jó kis Tortúra (SuperTV2, 22.00), Stephen King jobb -számára rosszabb- korszakából, Kathy Batesszel és Molnár Piroskával. Egy híres és népszerű írót ér baleset a behavazott, isten háta mögötti országúton. Helyzete reménytelen, hiszen súlyosan megsérült, azonban mégis szerencséje van, hiszen egy rajongója, aki mellesleg ápolónő is, rátalál és hazaviszi közeli, piciny házikójába, ahol kezdetét veszi a rajongó szeretettől átitatott ápolás tortúrája.

A bombasztikus Moulin Rouge-zsal és Rómeó és Júlia bravúros Shakespeare-variációjával nagyot dobó Buz Luhrmann A nagy Gatsby (RTL Klub, 22.10) elején levezényel egy olyan partit, hogy annak láttán a néző füle is kettéáll, később azonban F. Scott Fitzgerald ide, Leonardo DiCaprio oda, szép lassan belesimul a decens hollywoodi mainstream unalmába. (Bővebben)

Jó pasikat nézhetnek a lányok (és a romantikusabb lelkületű fiúk) Neil Jordan nemes metszésű romantikus remekében, az Interjú a vámpírral (Story4, 22.15) című horrorban, mintegy bizonyítékul arra, hogy a vámpírtörténetek valójában mindig is romantikus történetek voltak, és mint ilyenek, elsősorban az érzékiségre hajlamosabb női nemhez szólnak inkább. Tom Cruise-től Brad Pittig és Christian Slatertől Antonio Banderasig terjed a skála ez alkalommal, tessék választani, avagy ne taníts ölni senkit, ha élni akarsz.

A Vérmesék (Cool, 23.00) viszont egy furcsa humorú, ám igen szórakoztató film, egy akciókrimi-vígjáték, Luc Besson rendezésében. Egy tanúvédelmi programban résztvevő hajdani maffiózó (Robert de Niro) és családja (Michelle Pfeiffer, valamint Dianna Agron és John D’Leo) -ők a Vérmesék, tehát a Vérmes család, és nem véres mesék…- néhány napját követjük nyomon, amit folyamatos vándorlásukban éppen egy békés normandiai kisvárosban töltenek el, szembesülve a vidéki francia élet kényelmes sebességével és életszemléletével, az őket óvó FBI (Tommy Lee Jones) figyelő szemei által vizslatva minden lépésüket – miközben a maffia is teljes erővel keresi őket. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Az akció-vígjáték se nem akció, se nem vígjáték. Inkább kínos feszengés. Ezt (sem) bírtam végignézni.
    Molnár Piroska-Kathy Bates bármikor jöhet. A másik férfi érdekes film, nekem tetszett. De elég gyér a mai felhozatal ettől függetlenül, nem lehetett egyszerű összelapátolnod valamit mára. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.