Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Ma este, ha nem dőlünk be Halloween fogvacogtató kísértésének, akkor A suttogó (Duna, 20.25) fogja vasmarokra szívünket szélesen hömpölygő dagállyal vágtató érzelmekkel, valamint Scarlett Johanssonnal, még kislányként és hát Robert Redforddal, az ő reppenő szőke hajtincseivel és kisfiúsan férfias mosolyával. Ezen kívül, ha már lovagoltál, akkor azért nézed, ha még nem, akkor azért.

anyám és más futóbolondok2Vagy például azt nézed, ahogyan Django elszabadul (Mozi+, 21.00). Quentin Tarantino minapi “para-westernje” a rabszolgatartó déli környezetben játszódik, Christoph Waltz-al, Jamie Foxx-szal és Leonardo di Caprióval a főbb szerepekben, ugyebár. (Bővebben)

Roland Emmerich általában az egész világot szereti lerombolni, de ma megelégszik annyival is, hogy Az elnök végveszélyben (SuperTV2, 21.00) legyen. Terroristák rohanják le a Fehér Házat, de egy nyugdíjas ügynök, szabadságon lévő, lefokozott CIA-ügynök, takarítónő, stb., stb. (Bővebben)

A Stephen King ismert regényéből készült Carrie (Cool, 21.00) arról mesél, hogy vigyázzunk a suliban a szégyellős, nehezen barátkozó, magukba forduló csajokkal, s főleg azokkal, akikről az hírlik, hogy otthon sincs minden rendben, mert csúnyán megégethetjük magunkat…

Ma ismétel a tegnap bemutatott A nagy füzet (m5, 22.05), Ágota Kristóf regényének Szász János általi adaptációja.

Jackie Chan viszont öregszik. Ma már akár arra is kész, hogy komoly filmhez is adja nevét, arcát és pénzét… Az általa rendezett és főszerepelt 1911 (film+2, 22.50) című történelmi dráma (!) Kína polgári forradalmának történetét meséli el látványosan és izgalmasan, melynek során a nép Szun Jat-szen vezetésével végett vetett a császárság korának.

Sajnos, A rítus (Cool, 22.55) nagyon rossz film, annak ellenére, hogy igen szép a kivitele és a szereposztása is: a főszerepben pl. Sir Anthony Hopkinst láthatjuk… Amúgy, ilyen ördögűzős izé lesz – tehát passzol Halloweenhez. (Bővebben)

Ennél sokkal érdekesebb darab a következő -hasonló műfajú, de teljesen más stílusú- alkotás. A hatvanas évek végének, hetvenes éveknek egyik furcsa, bizarr, meghökkentő elemekben, szenzációs képi és dramaturgiai megoldásokban tobzódó filmirányzata volt az olasz gótikus horror (más néven ‘giallo‘), melynek örökös pápája Dario Argento. 1975-ben készült kultikus filmje a Mélyvörös (Duna, 23.20), melyben egy emberek fejébe látni képes nő vesz észre gyilkos gondolatokat egy hangversenyen az előtte ülő néző fejében, aminek realizálódását később a zongoraművész segítségével próbálja megakadályozni.

Meglepő, egyben megalázó módon, teljesen méltatlanul űzték az éjszakába a legédesebb mai filmet. Az Anyám és más futóbolondok a családból (TV2, 23.40) tipikusan az a történet, melyet akkor szoktunk sorjázni, amikor valamilyen családi ünnepen, születésnapon, karácsonykor összejön a rokonság, idősek, középkorúak és csemeték, ott piheg mindenki az asztal körül. (Vagy akár úgy, ahogy a képen látszik…) Már elfogyott a húsleves, a perkelt/rántott szelet/töltött csirke is, már csak a szemünk kívánja a női szeszély/kókuszkocka/házi zserbó ízeit és már csak csipegetjük a morzsákat. Piciket kortyolunk a valamelyik rokon által nagy műgonddal kotyvasztott -rettenetes ízű- háziborból és hallgatjuk, ahogyan az idősek belekezdenek a család rétesként nyúló történetébe. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. BiaBaba szerint:

    Helyeske film az Anyám… Szeretem Fekete Ibolyát (legjobb: Eduardo-film), most kapott pénzt, hogy kipróbálja magát a történelmi műfajban. Nézhető.
    Amit nem értek, hogy a sok mélymagyar adó miért tart még mindig ott, hogy amerikai baszós-kardozós = főműsoridő vs. akármilyen magyar film = éjfél körüli kezdés. A sok mélymagyar nézzen magyar filmet főműsoridőben! Miért nem agitál ez ügyben a CÖF?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s