Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Na, ma este már böjtöljük az elmúlt négy nap viszonylagos bőségét… Tom Clancy regényhőse, Jack Ryan: Árnyékügynök (Mozi+, 21.00) lehet ma este az egyik vendégünk. Azonban Kenneth Branagh, aki rendezte a filmet és a főgonoszt -egy orosz oligarchát- is eljátssza, szemmel láthatóan csupán pénzt akart keresni a projekttel: semmi eredeti nem jutott eszébe, a bankszámláján kívül. Sima akciófilm ez, egy csomó sztárral.

konstans-tadeusz-bradeckiKatherine Heigl lehet a másik választás, aki már 27-szer férjhez kísérte falucskájának összes lánykáját, csak őérte nem jött még el a szép szőke herceg a hófehér lovacskáján. A 27 idegen igen (Filmcafe, 21.00) című romantikus komédia azonban nem véletlenül szokott kimaradni az ajánlókból, túl sok benne a cukor, a bájolgás és a rózsaszín az én lelkemnek. Még akkor is, ha Katherine végzete egy hozzám hasonlóan érzéketlen, cinikus újságíró (James Marsden) képében érkezik meg a filmbe.

Miután az m5-ön óriásléptekkel gázoltak keresztül Andrzej Wajda hatalmas életművén, úgy tűnik, a lengyel-magyar barátság jegyében szegény Krzysztof Zanussi kerül sorra. In medias res. A Konstans (m5, 22.10) című film a rendező pályájának derekán, 1980-ban készült, és ahogyan Zanussi szinte minden filmjében itt is alapvető erkölcsi kérdésekkel foglalkozik. A film főhőse egy becsületes fiatalember, akit -mint amúgy mindenkit- nap, mint nap kihívások érnek a szocialista hiánygazdaságokban (és ami azok romjain maradt), mindenhol. Vagy lop a közösből, mint szinte mindenki, vagy kimarad mindenből. Witoldot, a főhőst (Tadeusz Bradecki – a képen) ráadásul még nemzeti hősként tisztelt apja emléke is kötelezi a tisztességes, de a valóságban szinte járhatatlan úton való haladásra. Életben tud maradni egy ilyen ember egyáltalán egy ilyen korban?

Ennyi.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s