Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Mit tehet az ember, akinek hozzátartozója bűncselekmény áldozatává vált, azonban az igazságszolgáltatás a jogi útvesztők labirintusában bolyong, úgy tetszik, az idők végeztéig. Általában semmit, mert őt egészen biztosan hamarabb fogja elérni a törvény keze, mint azt, aki miatt saját kezébe volt kénytelen venni a dolgok intézését – no, és ne feledjük azt sem, hogy a vérbosszú nem több egy ősi, primitív ösztönnél, ami persze, nem menti a tétova törvényi teszetoszáskodást. A mai Igazságos Jánosok, Rendetteszek Pisták és Asztalracsapok Jóskák nyilván szeretni fogják A bosszú jogán (Filmcafe, 19.00) című akcióthrillert, melyben Nicolas Cage adja azt a szolid irodalomtanárt, aki vérnősző barommá válva vesz elégtételt feleségének erőszaktevőin, egy titokzatos szervezet segítségével. Amikor Charles Bronson klasszikus Bosszúvágya találkozik a Harcosok klubjával…

gran torino - clint eastwoodAzonban olykor a hölgyeknek kell saját kezükbe kell venni az igazság szolgáltatását. A Most már elég! (film+, 19.00) című thriller, olykor ordító logikai bakikkal elővezetett cselekménye ellenére, mégis igen sokat tesz a házastársi erőszak ma is aktuális témájának felszínre segítésében; a Jennifer Lopez által alakított hős anya és feleség pedig még egy radikális utat is mutat a problémák egyfajta megnyugtató “rendezésére”.

Miközben nemrégiben nemzetvezetőnk és 3.3 milliónyi hű népe kinyilatkoztatta, hogy Európának nincs szüksége a menekültekre, addig Amerikában Clint Eastwood (a képen), egy öreg, valóban konzervatív, valóban republikánus hazafi is tartott egy pikkpakk (nagydoktori) kiselőadást a migráció által felvetett idegengyűlölet és honderű témájában. A Gran Torino (Mozi+, 21.00) remek film. (Bővebben)

Steven Soderbergh Mellékhatások (Prime, 21.00) című filmjének fő cselekményszervező eleme egy kemikália, mégpedig korunk legális drogja, a hangulat- és kedélyjavító antidepresszáns pirula. Jude Law egy pszichológust alakít a történetben, aki egy furcsa pszichoszomatikus tüneteket produkáló lányt (Rooney Mara) vesz kezelésbe, néhány öngyilkossági kísérlet után. Végigzongorázza a lánynál az összes, eddig bevált antidepresszánst, ám a tünetek nem enyhülnek, mígnem egy új gyógyszert is kipróbál, amit azonban nem várt mellékhatások kísérnek… (Bővebben)

Grimm testvérek ismert Piroska és a farkas című meséjének és a Farkasember kultúrkörökön át ívelő legendájának furcsa szintézise A lány és a farkas (Cool, 21.10) című tinihorror, mely azért így ebben a konstellációban inkább az Alkonyat-sorozat kedvelőinek nyújt nedves és borzongató élményeket ma estére. Gótikusan sötét romantika, bombasztikusan látványos vizualitással. Amanda Seyfried a címszerepben, Gary Oldman fenyegető árnyával a háttérben.

Michael Bay neve mára egybeforrt a kifejezetten ostoba, ám rendkívül látványos, nyári kasszasikerekkel, melyekben rendszerint kétdimenziós, durván faragott hősök lengetik magasan a csillagsávos lobogót, miután előre azért jól kiszámíthatóan megmentették a világát (tehát Amerikát). Éppen ezek fényében meglepetés az illető minapi Pain & Gain (TV2, 22.00) című filmje, melyben három, nem túl szerencsés életű, de az edzőtermekben világában kifejezetten éles eszűnek tűnő bodybuilder (Mark Wahlberg, Dwayne Johnson és Anthony Mackie) mer nagyot álmodni és begyűjteni mindent, amit szemük, szájuk és bankszámlájuk kíván és igényel. A helyenként Guy Ritchie stílusát idéző, Bay-től tényleg meglepően szórakoztató krimikomédia a valóságban is megtörtén eseményeket mesél el.

A kőkemény, életszagú, ganxtás akció-krimik kedvelői kedvelhetik a rutinos John Singleton Shaft (Paramount Channel, 23.00) című moziját, mely a hetvenes évek legendás blaxploitation-klasszikus Shaft-sorozatának újrázása. Vicces mellékszerepben, amolyan “nagybácsiként”, maga az ős-Shaft, Richard Rountree is itt hitelesít, míg az emblematikus címszerepet ezúttal Samuel L. Jackson hozza. (Bővebben)

A tegnap már ajánlott Pál Adrienn (m5, 23.05) is ismétel. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s