Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Először a 28 nap (Filmcafe, 18.55) című filmben nézhetjük meg Sandra Bullockot, vagyis az általa játszott karaktert, amint egy általa ittasan okozott -viszonylag szerencsés kimenetelű- baleset miatt a címben jelzett időtartamra kényszerelvonóra ítélik, ahol viszont furcsa emberekkel ismerkedik meg. Az elkényeztetett, meglehetősen slendrián, felelőtlen lány, aki eddig az élet hullámain lovagolt, e rövid idő alatt megtapasztalja, milyen sorsok, milyen életek vannak a mélyben… Azért e filmben a dráma inkább csak amolyan “romantikus” lesz.

eroszakos-mult-viggo-mortensenAkár a Lisbeth Salander ikonikus alakjának vezérletével hengerlő, skandináv típusú feminista hullám egyik újabb fegyverhordozójaként is ünnepelhetjük a Menekülés (AMC, 20.20) című norvég filmet, hiszen tulajdonképpen ebben is egy erős, fiatal lány harcolja ki a maga igazát, a családját elpusztító és őt is halálosan fenyegető, többségében durva férfiakból álló világban. A bibi csupán annyi, hogy ezt a fenyegető mikrovilágot egy másik nő vezeti… (Bővebben)

Az Erőszakos múlt (Mozi+, 21.00) David Cronenberg filmje, bár már meg sem közelíti a kanadai mester korábbi kultuszfilmjeit (Karambol, Meztelen ebéd, stb.), azért ez is egy korrekt, még emészthetően moralizáló krimi-thriller, Viggo Mortensennel (a képen) és Ed Harrisszel – a téma a jogos ön- és vagyonvédelem.

Ugyanekkor az Elárulva (film+2, 20.55) egy közepes szajréfilm, melyben Nicolas Cage játszik egy bankrablót, akit régi társai feldobtak, s miután leülte jogos, de nem egyedül kiérdemelt börtönbüntetését, még meg is vádolják azzal, hogy elrejtette a szajrét. Ennek érdekében lánya elrablásával zsarolják őt, ám hősünket természetesen nem olyan fából faragják, hogy könnyen adja magát és ellentámadásba lendül. Stb.

Ennél egy fokkal érdekesebb lesz a Wanted (SuperTV2, 21.00), amiben James McAvoy alakít egy szürke, unalmas irodakukacot, akire egy szerencsés/szerencsétlen napon Angelina Jolie gyakorol delejes hatást, hogy azt az orosz-kazah-amerikai Timur Bekmambetov rendező sem hagyhatja figyelmen kívül. Sajátos ízű, rendhagyó hangsúlyokkal operáló, világmegmentős bosszútörténet ez, olyan segéderőkkel, mint pl. Morgan Freeman vagy Terence Stamp

A ma esti Bergman-filmklubban az 1969-ben, Fårö-szigetén készült Szenvedély (m5, 22.14) kerül sorra. (Bővebben) Érdekesség, hogy e film alapján Kiss Csaba készített színházi előadást, mely ma este Marosvásárhelyt játszik.

Picit később süthetünk krumplit is természetesen, méghozzá Al Pacinóval Michelle Pfeiffernek, a Krumplirózsa (Duna, 22.30) című filmben, ha nem unjuk még az efféle hizlaló, telített zsírsavakban és gonosz szénhidrátokban gazdag vacsorát.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.