Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Christopher Nolan legutóbbi filmjét, a Csillagok között-et (Cinemax, 20.00) is a tőle megszokott borongós, negatív jövőképpel indítja. A Földet porviharok sújtják és a megváltozott klímában kritikus mértékben elszaporodtak a penészgombák, melyek megfertőzték a Föld összes haszonnövényét így belátható közelségbe került a végső katasztrófa. Ha nem történik valami, akkor az emberiség kihal. És a többi… (Bővebben)

medicine-manViszont semmit nem tudok Edwin Boydról (Paramount Channel, 21.00), csupán annyit, hogy egy állatorvos családapa lesz benne bankrabló – a valóságban megtörtént események szerint.

David Ayer rendező tulajdonképpen “megfilmesítette” a Harag (SuperTV2, 21.00) című második világháborús történetében azt, amit mi addig még csak poénként ismertünk, például a Kelly hősei című második világháborús szajré-bohóságból, miszerint: az amerikai Sherman-tankoknak gyenge a fegyverzete és a páncélzata, ezzel szemben a német Tigrisek tényleg vadállatok: szemből halálosak, viszont ha seggbe tudod durrantani, akkor legyőzheted őket… Ahogy a film címe is jól mutatja, itt most ennél azonban többről van szó, aminek tényleg nem sok köze van az ártatlan viccelődéshez. Mocskos, rohadt háborús dráma, például Brad Pittel. (Bővebben)

Nincs biztonságban ma Az elnök különgépe (film+, 21.00) sem, bár később Hollywood-kapitány nyilvánvalóan mindent megold. Ráadásul, itt még elég ügyesen is, pedig egy majd’ húsz éves darabról van szó. Harrison Ford az elnök, Gary Oldman a terrorista, aki fel akarja robbantani a címszereplőt (indokai mindenkinek vannak mindenre), a filmet pedig Wolfgang Petersen rendezte.

A Medicine Man (Viasat3, 21.00) egy, az előbbihez igen hasonló korú, szintén igen jó kis dzsungeles kalandfilm, melyben Sir Sean Connery (a képen, Lorraine Bracco társaságában) alakít egy bátor botanikusprofesszort, aki felveszi a harcot a gaz kapitalistákkal, akik holmi autósztráda építése okán ki akarják irtani az őserdőt, ahol értékes növények egyedülálló élőhelye találtatik.

Luc Besson feszes tempójú, teljesen agyatlan Hitmanje (TV2, 22.00) viszont azoknak való, aki végképp semmit nem akarnak gondolkozni ma este. Címszereplő Timothy Olyphant (aka Raylan Givens), a gonosz orosz Ulrich Thomsen, a csini orosz pedig Olga Kurylenko.

A Túl a fenyvesen (film+2, 22.45) viszont egy nagylélegzetű, generációkon átívelő történetet elmesélő társadalmi tabló Amerika csúnyábbik feléről, Ryan Goslinggal, Eva Mendesszel, valamint Bradley Cooperrel, Ray Liottával és másokkal. (Bővebben)

Másrészt, jön megint az Oldboy (Film Mánia, 23.05) is, a dél-koreai Park Chan-wook kultikus alkotása, az ún. Bosszú-trilógia középső darabja (A bosszú ura az első, és A bosszú asszonya a harmadik rész – kérdés, hogy azok mikor kerülnek sorra?), mely azonban önállóan is értelmezhető, szuverén, olykor kifejezetten bizarr, morbid humorú alkotás a bosszú lelki és fizikai természetrajzáról. Végletekig kifinomult, szinte esztétizáló erőszak-ábrázolás, fröcsköl a vér, szakad a hús és törik a csont egy izgalmas, nyugati szemmel és aggyal is követhető történetben.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd bejegyzéshez

  1. Aquarius szerint:

    Hell or High Water kritika lesz?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.