Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Szulejmán napján először jön a Senki bolondja (Filmcafe, 19.00). Robert Benton remek rendezése és Paul Newman Oscar-díja egy magának való, morózus öregemberről szól, aki késhegyig menő küzdelmet vív a felebaráti szeretettel és a családi kör melegségével, hollywoodi alkotásról lévén szó, nem kérdés, milyen eredménnyel…

demona-angelina-jolieA mostanában szintén gyakran vetített Barney és a nők (Filmcafe, 21.00) című, kissé pikírt humorú romantikus komédia elsősorban Paul Giamatti miatt lehet érdekes – Rosamund Pike és Dustin Hoffman mellett. Giamattit már számtalan filmben láthattunk különféle markáns karakterszerepekben, ám talán ez az első film az, amelyikben teljes egészében megmutathatja tehetségét. A pasas itt egy nagymenő hollywoodi filmproducert alakít, aki előnytelen külseje ellenére talán több nőt fogyasztott, mint szivart, pedig az utóbbi szinte ki sem esik a szájából. Ez a filmbeli fazon kaszinókat talán még nem nyit, tévécsatornákat sem vásárol tíz deka parizer-módjára, viszont az ő kis szivarkája is meg lesz ragadva keményen, annyi szent.

Ugyanekkor A hősök kora (film+2, 21.00) című akciódráma a második világháborúban játszódik és egy igaz történetet mesél el egy bátor őrnagyról (Sean Beam), aki társával egy különleges bevetésre indul a nácik harcvonala mögé. Passz.

Az árral szemben (Story4, 21.00) minden bizonnyal egy romantikus dráma, melyben Joseph Fiennes egy írót alakít, aki egy tragikus balesetben elvesztette családját. Néhány évvel később, a filmbeli író megkeresi gyermekkori barátait, hogy régi tervüket felelevenítve, együtt ússzák végig a jeges, vad Hudson folyót. Az ötletet mindenki lelkesen fogadja, ám később egyikük észreveszi, hogy az úszás dátuma megegyezik az író családi tragédiájának dátumával és a háttérben a tragédiát feldolgozni nem képes író elkeseredett tervét sejti. Hát, erről sem tudok többet…

A Demóna (Viasat3, 21.00) viszont egy virtigli mesefilm lesz, a kilenc órás kezdésből sejthetően elég sötét, thrillerszerű, “Grimmes” hangulatban. A történet címszereplője (Angelina Jolie – a képen), az erdei királyság királynője, aki jó volt, de egy árulás miatt gonosz lett. Jön azonban egy szörnyű hadsereg, amely le akarja taszítani trónjáról az immár gonosz királynőt, aki ezért megátkozza a rátámadó hadvezér lányát (Elle Fanning). Később Demóna azonban rájön, hogy a megátkozott kislánynál van saját boldogságának kulcsa is… Ezt se láttam még. Mi van ma?

Mel Gibson ezalatt A sötétség határán (film+, 21.15) című, 2010-ben készült “futurisztikus ökológiai thrillerben” alakítja a lányának gyilkosát a föld alól is előkerítő zsarut. Amúgy a történet első, 1985-ben képernyőkre került tévéváltozata magasan az átlag fölé nőtt merész témaválasztásával és az ehhez képest meglepően logikus cselekményszervezésével. Aztán, valamilyen okból az új-zélandi Martin Campbell még egyszer nekilátott a projektnek, amihez leszerződtette húzónévnek Melt. (Bővebben)

Az ’56-os tematikájú Mansfeld (Duna, 21.30) című film Mansfeld Péter 17 éves, Széna téri mártír története, Szilágyi Andor által szolid visszafogottsággal, ízléssel elmesélve.

A Zanussi-filmklubban ma este a Persona non grata (m5, 22.10) című 2005-ös dráma kerül adásba, melyben egy hajdani Szolidaritás-aktivista, ma már kényelmes nagyköveti pozíciót betöltő középkorú politikus vívódását követhetjük nyomon feleségének temetése, és az ennek kapcsán feltoluló, régi emlékeknek, a temetésre érkező régi harcostársaknak, hajdani besúgóknak, barátoknak és ellenségeknek “köszönhetően”.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s