Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Sokszor láthattuk már a Halálsoront (Viasat3, 21.00), viszont talán nem elégszer. Ez a remekmű egy komoly, nagy lélegzetű kaland, az ehhez méltó tekintélyes hosszal: 188 perc a film játékideje. Frank Darabont túlzás nélkül katartikus erejű filmet rendezett Stephen King regényéből, mely megtisztító, méregtelenítő kúra lehet ma estére, amellett, hogy közérthető, populáris transzcendencia, valamint egy mélyen emberi üdvtörténet.

szokes-alcatrazbol-clint-eastwoodIgen mély, felkavaró és sajnos sok tekintetben igaz történet a 2007-ben, Berlinben Arany Medvére is jelölt thriller, a Bordertown – Átkelő a határba (Filmcafe, 21.00). Egy észak-mexikói határvárosban évek óta szexuális erőszaktevő sorozatgyilkos szedi áldozatait, akik szinte kivétel nélkül szegény sorsú munkáslányok. A helyi rendőrség tehetetlen, ám az áldozatok száma egyre nő. Évek múlva egy amerikai újságírónő (Jennifer Lopez) ered az események nyomába, nyomozásának szálai azonban -nem meglepő módon- igen messzire, vagy ha tetszik, de még annál is magasabbra vezetnek.

A hajdan híres Fojtogatók nevű zenekar Nincsenek hősök többé című slágere, vagyis inkább e slágert tartalmazó lemez borítója járt az eszemben, miközben néztem ezt a Piszkos pénz (Prime, 21.00) című mozit. A borítóképen egy gyönyörű, égővörös rózsacsokor közepében egy randa patkány terpeszkedett, valahogy úgy, ahogy e film (ritka szövetű) cselekményének vezérfonalát amolyan búvópatakként jelképező kiskutya is csücsült abban a külvárosi kukában, ahol Tom Hardy, vagyis az általa alakított karakter (Bob Saginowski) megtalálta. (Bővebben)

A Szökés az Alcatrazból (Paramount Channel, 21.00) pontosan az, ami a címéből is kiolvasható: egy szökés története a híres San Francisco-i szigetbörtönből. Rendezője, Don Siegel viszont mestere a hollywoodi típusú zsánereknek, Clint Eastwood nevű főszereplője (lásd a képen) szintén – így a film egészen biztosan feszült és izgalmakkal teli két órát biztosít bárki számára.

Akár hiánypótló mű is lehetne az eddig inkább színészként ismert Joseph Gordon-Lewitt all-round szerzői bemutatkozása, a Don Jon (Cool, 21.10), ugyanis nem sok filmes megjelenése van a társadalom elég széles (elsősorban hímnemű) szegmensét sújtó szenvedélybetegségnek, a szex-, illetve pornófüggésnek. Gordon-Lewitt szexkomédiájának fő- és címszereplője az általa alakított Jon, aki a tökéletes szexélmény elérését tűzte ki életcéljául, ám ezt a pornóban találta meg. Ugyan minden estére akad a diszkóban élő partnere is, hiszen jóképű(nek mondott), kisportolt, gátlástalan és nagydumás fickó, de az igazi szex az mindig a monitor előtt ülve következik be nála – amíg össze nem akad Barbarával, a szőke bombázóval (Scarlett Johansson)… 🙂 (Bővebben)

Viszont az, Amikor megállt a Föld (TV2, 22.00), az rettenetes(en rossz) lesz. Ufóisten (Keanu Reeves) leszáll a Földre, hogy megmentse a Földet, az Univerzum kevés élhető bolygói közül az egyiket, lakóitól, az emberektől. Aztán meghallja Bach zenéjét, találkozik néhány emberrel, beszélget egy jót, lát néhány könnycseppet – aztán elbizonytalanodik és meggondolja magát. Legalább látványos lenne, de még csak az sem.

A mai utolsó ajánlat viszont ismét egy remekmű, amit én legalább tízszer láttam már… A cannes-i nagydíjas, örökbecsű szerelmesfilm, a Szerelem (m5, 22.20Déry Tibor fájdalmasan igaz története (színpadi változata is megy a Rózsavölgyi Szalonban, Molnár Piroskával), melyet Makk Károly remek rendezése mellett Tóth János operatőrzseni, Törőcsik Mari, valamint Darvas Lili és Darvas Iván ihletett alkotómunkája teszi megismételhetetlenné. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s