Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Morgan Freemannel kezdhetjük az estét, ahogyan a tőle megszokott módon és színvonalon eljátsszik egy dörzsölt, vén (műkincs-tolvaj) rókát A kód (film+, 19.00) című, igen szórakoztató szajréfilmben, aki szívesen szívatja feltörekvő, ambiciózus riválisát (Antonio Banderas) egy igen bonyolult és veszélyes ügyben.

hap-leonard-james-purefoy-es-michael-kenneth-williamsA most szombaton is láthatott Egy becsületbeli ügyben (Filmcafe, 19.30) viszont Jack Nicholsont nézhetjük meg, ezúttal egy nagymenő tábornok, egy igazi pökhendi, arrogáns köcsög szerepében. Szerencsére, jön Demi Moore és Tom Cruise, akik jól letörik az arcát. Az amerikai tengerészgyalogosok között játszódó izgalmas, és komoly gondolatokat is felvető bírósági drámát Aaron Sorkin írta – nyilván ezért is remek mozi.

A mai Igazságos Jánosok, Rendetteszek Pisták és Asztalracsapok Jóskák nyilván szeretni fogják A bosszú jogán (AMC, 20.10) című akcióthrillert, melyben Nicolas Cage adja azt a szolid irodalomtanárt, aki vérnősző barommá válva vesz elégtételt feleségének erőszaktevőin, egy titokzatos szervezet segítségével. Amikor Charles Bronson klasszikus Bosszúvágya találkozik a Harcosok klubjával…

A csajok picit később Katherine Heiglt választhatják, aki már 27-szer férjhez kísérte falucskájának összes lánykáját, csak őérte nem jött még el a szép szőke herceg a hófehér lovacskáján. A 27 idegen igen (Film Mánia, 21.00) című romantikus komédia azonban nem véletlenül szokott kimaradni az ajánlókból, túl sok benne a cukor, a bájolgás és a rózsaszín az én lelkemnek. Még akkor is, ha Katherine végzete egy hozzám hasonlóan érzéketlen, cinikus újságíró (James Marsden) képében érkezik meg a filmbe.

Szimpla westernnek tűnik Az eltűntek (film+2, 21.00), aminek berlini Arany Medve-jelölése azért azt sugallja, hogy igényes műről lehet szó, nem afféle agyatlan, kétbites piffpuff-tucatwesternről, vagy nyúlós, paradicsomszószos spagettiről. Sajnos nem láttam a filmet, ezért nincs róla személyes tapasztalatom, de az igen magas tetszési index sem riasztó. Remek színészek és egy remek rendező: Ron Howard. A film ismertetője szerint: a fiatal és elszánt Maggie (Cate Blanchett) elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt (Evan Rachel Wood) titokzatos, sötét alakok rabolják el. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones (Tommy Lee Jones) visszatér hozzá és felajánlja segítségét. A rejtélyes lovasok nyomába eredve még nem sejtik a baljós, lidércekkel teli jövőt, és azt sem, hogy a feszült, idegőrlő várakozás mindkettőjüket örökre megváltoztatja.

Egy egészen izgalmas, ’99-es évjáratú zsaru-haver film a következő ajánlat. Chow Yun-Fat adja az amerikai kínai maffiába beépülő zsarut a Mocskos zsarukban (Mozi+, 21.00), aki “zöldfülű” társa (Mark Wahlberg) segítségével mégis leleplezi a hongkongi illetőségű Triádok teljes Amerikába települt szekcióját (mert azok is csak ugyanolyan önző, korrupt szemétládák, mint minden maffiózó, bárhol a világon).

Jó kis második világháborús, tengeralattjárós történet az U-571 (Paramount Channel, 21.00), melyben Hitler tengeralattjárói már az Államok keleti partvidékét fenyegetik, mire az amerikaiak azt eszelik ki, hogy elfognak egy náci tengeralattjárót, hogy a benne található dekódoló berendezéssel megfejthessék a nácik kommunikációját. A film természetesen nem egy Das Boot, de azért még bőven nézhető, izgalmas háborús dráma. Matthew McConaughey, Harvey Keitel, Bill Paxton, vagy például Jon Bon Jovi.

Viszont a 2014-es Oscar-ceremónia nagy-nagy lufija volt David O. Russell Amerikai botrány (Prime, 21.00) című mozija. Ma szembesülhet vele az, aki eddig még nem tette meg… Nagy sztárok, remekül megidézett hetvenes évek-fíling egy teljesen átlagos átveréses filmben (vagy filmes átverésben). (Bővebben)

Izgalmasnak ígérkező új sorozat a Texasban, valamikor nyolcvanas években játszódó, igen sötét humorú Hap & Leonard (AMC, 22.00, 22.45), mely egyből két résszel mutatkozik be, főszerepben James Purefoy és Michael Kenneth Williams (a képen). (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s