Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Jane Mansfield kocsija (Filmcafe, 21.00) szuper járgány lehet, bár erős a gyanúm, nem láttam ezt a filmet még, hogy ez az autó csupán apropó lesz egy történethez, melyet igen jó színészek (Robert Duvall, Kevin Bacon, John Hurt) játszanak el majd nekünk. Billy Bob Thornton rendezte és az egyik főszerepet is játssza ebben a családi drámában, melyben két gazdag család, egy angol és egy amerikai feszül egymásnak. A két családot egy nő köti össze, aki mindkét család fejének volt a felesége, még a boldog, szabad hatvanas évek végén. A nő hamvait, a végakarat szerint, az angol családja hazaviszi az amerikaihoz. A két család (lásd a képen) most találkozik először.

jayne-mansfield-kocsijaLetaszítva (Prime, 21.00) viszont, melyben Denzel Washington a halál földre száműzött angyalát üldözi, már egy teljesen más műfaj. Gregory Hoblit igen jól sikerült sorozatgyilkosos filmjében úgy csúszunk át a vérrögvalóságból a természetfelettibe, hogy még a legateistább ateisták hátán is gurigázni fognak a mirelit zöldborsók…

Aston Kutcher, azaz a Selyemfiú lesz pácban (Cool, 21.10) a következő hölgyeknek szóló ajánlatban, aki idősebb gazdag nőket szórakoztat, akik mellette ismét ifjúnak érezhetik magukat és ez Ashtont is szórakoztatja. Anne Heche adja a “játékfiú” mostani partnerét, egy gazdag ügyvédnő, aki azonban igencsak zokon veszi, hogy Ashton váratlanul igazából szerelmes lesz egy bájos, hamvas és igaziból fiatal pincérnőbe.

John Travolta, azaz Chili Palmer, a hajdan a Szóljatok a köpcösnek! maffiózóból filmproducerré avanzsált kóklere ezúttal a könnyűzene-ipar mocsarába csap bele a Csak lazán! (TV2, 22.00) című komédiában, melyben valódi rocksztárok, rapperek nevetik ki magukat, elképesztő szereposztásban. Csak lazán, semmi komoly.

A komolyabb ajánlat az Egymásra nézve (m5, 22.10), Makk Károly, annak idején Arany Pálmára is jelölt (a Mesternek, kis túlzással, majd’ minden filmje díjközelben volt Cannes-ban!) alkotását a közönség inkább a leszbikus szerelmet illedelmesen, de mégis merészen felvillantó témája okán emlegette. A film természetesen ennél sokkal több: egyszerre mesél a másság elviselésének nehézségeiről és a szókimondó, elveiért, a szólás és a sajtó szabadságáért küzdeni akaró és tudó ember reménytelen harcáról az átkos ötvenes években. Úgy tűnik, ezzel semmit sem vesztett máig aktualitásából…

A pankrátor (Filmcafe, 23.15) is remek film. Darren Aronofsky méltán díjazott drámája egy lecsúszott pankrátor (Mickey Rourke) talpon maradásért folytatott küzdelmét mutatja be kíméletlen szenvtelenséggel, egyben megejtően szép, őszinte romantikával. Pasimozi, de a csajok is szerethetik. (Bővebben)

Rob Reiner (pl. Bakancslista) filmjében, a Monte Wildhorn csodálatos nyarában (Duna, 23.35) ugyan klisé halmozódik klisére, ez azonban mégsem fáj ezúttal, mégsem unalmas a történet, sőt, tán még néhány könnycsepp is elhagyja az érzelmesebb nézők szeme sarkát. Egy idős, mogorva, sértődött, megkeseredett, piás, kerekesszékbe kényszerült (stb.) író a címszereplő, Morgan Freeman remeklésében, aki már nem ír, csak piál tóparti házában. De jön a szomszédból egy bájos kiscsaj, majd egy másik bájos kiscsaj is, lesz kutya, vicces fogyatékos srác, haverok, buli, fanta. Mi kell még? Ja, egy szerelmi szál a sztoriban és a mogorva bácsi már nem is olyan mogorva… (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s