Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Ember vadállat. Majom ember. Egykutya. Ennyi a sztorija nagyjából A majmok bolygója – Forradalom (TV2, 18.50) című mozinak, ráadásul erről még az elképesztően élethű CGI is elvonja a figyelmet. Matt Reeves ezt a feladatot, hogy érvényes, filozofikus allegóriának tudja ábrázolni az Istent játszó embert, amely új fajt teremt, ami viszont fölébe is képes kerekedni, már nem tudta megoldani (pedig az újraindítás jól sikerült…).

tombstoneEnnél lényegesen üdítőbb, frissebb fuvallat lehet a mai estében a Könnyű nőcske (Cool, 19.15), aki (Emma Stone) amúgy egy teljesen hétköznapi, átlagos lány, azonban egy fatális félreértésnek köszönhetően, hirtelen a helyi menő csávók (háemcsé, megvan?) sikerlistájának élére kerül, mint “levadászandó áldozat”, mármint szexuális értelemben. Naná, hogy szerelem lesz a vége…

Kevin Spaceyt, valamint Las Vegast is nézhetjük sokadszorra a 21 – Las Vegas ostroma (AMC, 19.45) című filmben, mégpedig egy excentrikus matematikaprofesszor (illetve a közismert gigászi pénzszivattyú) szerepében, aki a diákhitel “okos” törlesztésének egy lehetséges módozatát tanítja inkább kiemelkedően tehetséges diákjainak az ősrobbanás matematikai képlete, a Mandelbrot-halmaz és más efféle, lényegesen érdekesebb problémák helyett. Másképpen mondva, Black Jackkel a Harvardra, vagy még másképpebben, Ocean’s-trilógia kontra Esőember kontra Good Will Hunting. Nem rossz film ez sem, csak éppen mire az összes cselekménycsavar kicsavarodik, mi nézők már kicsit beleununk a sok matekba.

Három igen tökös férfisztárt rakott össze a francia Pierre Morel egy inkább csak közepes akció-thrillerbe, a Gunmanbe (RTL II, 19.45). Sean Penn egy leszerelt bérgyilkos, akit hajdani megbízói el szeretnének tenni láb alól, mert nyilván túl sokat tud ahhoz, hogy békés nyugdíjasként élhessen valami távoli, egzotikus szigeten. Penn mellett Javier Bardem és Idris Elba színesíti a palettát, Penn azonban rohan, lő, száguld végig fél Európán, lő, lő – és úgyis győz a végén, mert ő a főszereplő. Ennyi.

Aztán az utóbbi években nagy formát mutató Matthew McConaughey-t nézhetjük a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? (Prime, 21.00) című, még a “nagy forma” előtt egy évtizeddel készült -közepesnek mondható- romantikus komédiában, ahol Kate Hudson-nek van 10 napja egy fogadás miatt arra, hogy felszedjen egy pasit és aztán szakítson vele, miközben Matyinak is 10 nap alatt kell magába bolondítania egy nőt egy fogadásból kifolyólag, hogy aztán lepattintsa. Naná, hogy Kati Matyival kezd és viszont.

XVI. Lajos udvarába csöppenünk a Búcsú a királynémtól (Film Mánia, 21.00) című francia történelmi drámában. Miközben Marie Antoinette (Diane Kruger) mazsolás kalácsot majszol, pezsgőt kortyol és idióta, együgyű férje helyett udvaroncokkal kényezteti magát, odakint a nép éhezik és egyre dühösebb. A királynő ifjú társalkodónőjét (Léa Seydoux) azonban mindez egyelőre hidegen hagyja, élvezi a pompát, a fényűzést és a gondtalan napokat…

Az elítélt (Filmcafe, 21.15) című krimidráma főszereplője egy példás családapa (Stephen Dorff), akinek házába betörnek, ám a betörőt az apa észreveszi, és az azt követő verekedésben megöli. Mivel a dulakodás hevében már a lakáson kívülre került, a jogos ön(vagyon)védelem immár nem állja meg a helyét a bíróság előtt, és gyilkosságért kerül börtönbe, ahol a cellatársa egy pszichopata tömeggyilkos, börtönőrei pedig szadista vadállatok.

A Tombstone – A halott város (Duna, 21.15) egy fasza western, mely Wyatt Earp és fivérei, valamint Doc Hollyday klasszikus történetét meséli el újra, komoly bajszokkal, coltokkal (lásd a képen), meg az összes kellékkel és remek szereposztásban: Val Kilmer, Kurt Russell, Sam Elliott, Michael Biehn, Charlton Heston, és még sokan mások.

A Ted (TV2, 21.45) viszont nem tudom mi. Mark Whalberg, felnőtt férfi létére egy hatalmas játékmackóval él, aki ráadásul mindig osztja neki a lapot, mit s hogyan kell tennie. Ez persze, önmagában még lehet vicces is… Mila Kunis jó csaj, az biztos.

Az Egy kosaras naplója (AMC, 22.00) című film viszont Leonardo DiCaprio egyik első nagy dobása, amiért kapásból kaphatott volna Oscar-t (megérdemeltebben, mint most, évtizedekkel később, A visszatérőért kapott). Óriásit játszik ugyanis a drogos utcagyerekből hírneves költővé (és sok minden mássá) vált Jim Carroll szerepében – hiszen őróla, nem pedig egy akármilyen kosarasról szól ez a film. (Bővebben)

Az éjszakát pedig töltsük A rettegés fokán (Duna, 23.30), méghozzá az igazin, az eredetin, melyben Robert Mitchum a robertdeniro, és Gregory Peck a nicknolte.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.