Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Természetesen, javarészt ismétléseket. Mi mást? A Bűnös szándék (AMC, 20.00) című, igen sötét krimiben játszotta egyik utolsó filmszerepét az ún. gengszterrap vitán felül leghitelesebb sztárja, Tupac Shakur, akit nagyjából pontosan olyan körülmények között gyilkolták meg 1996-ban, mint amilyeneket szövegeiben leírt előtte. Nem volt “hangember”. E történetben egy korrupt, rendőrségileg lefoglalt kokaint saját zsebre áruló zsarut alakít a tehetséges faszi, aki társával (James Belushi, aki a világ legismertebb albán származású filmsztárja) egyre mélyebbre süllyed a bűn örvénylő mocsarába. Kemény, tökös, reális krimi.

88-perc-al-pacinoVan aztán megint 88 perce (Filmcafe, 21.00) az Al Pacino által alakított pszichiáternek (lásd a képen), hogy megmentse saját életét, amit Jon Avnet rendező real time kíván nekünk elmesélni. Valahol azonban valami bibi csúszhatott a fogaskerekek közé, mert a film 107 perces… Egyszer persze, simán meg lehet nézni ezt a filmet is, de egészen biztosan nem ez az alkotás Alfredo életének fő műve (lásd a képen szintén 🙂 ).

Újra láthatjuk a Ron Howard által rendezett Egy csodálatos elme (Prime, 21.00) című, bőven díjazott filmet is, melyben Russell Crowe alakít egy skizofréniában szenvedő matematikai zsenit, akit ettől még lehet szeretni. Szép történet ez amúgy is, és jó film is – a reklámblokkok alatt kapcsoljunk át valami állatos csatornára. Én is úgy szoktam, bár én rendszerint ott is maradok. 🙂

A Szemfényvesztőket (Cool, 21.10) sokszor láthattuk már, de ha eddig mégsem, akkor ma van itt a lehetőség, hiszen ez sokkal jobb film, mint a nemrégiben moziba került második rész: egy bűbájos szajré-történet ez, melyben illuzionisták rabolnak bankot, ezt azt, sőt, még egy igen meglepő bosszútörténet is kibontakozik – a roppant fordulatos, trükkös és blikkfangos cselekményt azonban nem részletezném, hadd essen le az álla az ilyesmire hajlamosaknak. Elég komoly a lineup: Morgan Freeman, Michael Caine, Dave Franco, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson… (Bővebben)

Antonioni klasszikus Vörös sivataga (m5, 22.35) tegnap is ment, tegnap ajánlottam.

Sokszor ment mostanában a kanadai Denis Villeneuve Fogságban (film+, 22.40) című filmje, az utóbbi évek talán legnyugtalanítóbb, leggyomorszorítóbb, legnyomasztóbb thrillere is… Nem biztos, hogy a legjobb, de hogy a leghatásosabb, az majdnem biztos. Ennek oka részben a rendező igen erős drámai érzéke, részben Roger Deakins Oscar-díjra jelölt delejes, ködös, borongós fényképezése, részben pedig az egész történetet átszövő vallásos őrület illogikus, irreális, rettegéssel telt kiszámíthatatlansága, illetve annak igen hiteles ábrázolása. Egy nap nyomtalanul eltűnik egy békés, átlagcsalád kislánya, az apa azonnal a nyomozni kezd – olykor a rendőrség ellenében is. A nyomok egy elhagyott, ócska lakókocsihoz vezetnek… Főszerepben Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal. (Bővebben)

A romlás virágai (Duna, 23.15) egy Párizsba érkező fiatal iráni lány és egy francia fiú szerelmének története a 2009-es iráni lázongások idején. A lány mindinkább megszállottjává válik az otthoni történésekről szóló internetes híradásoknak, így kapcsolatukra könyörtelenül rányomja bélyegét a történelem. A Budapesten született, de Svédországban nevelkedett David Dusa első nagyjátékfilmjének hátterét azok a közösségi hálózatok és videomegosztó oldalak biztosítják, amelyek információval látták el az egész világot a 2009-es iráni eseményekről.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s