Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Egy hasonló című , a 1962-es film alapján készült a Cape Fear – A Rettegés foka (Paramount Channel, 21.00). A mai első filmajánlat ha nem is feltétlenül legjobb, de messze nem is a legrosszabb darabja a legendás Martin Scorsese-nek. Robert de Niro (a képen) élete egyik legvérfagyasztóbb alakítását nyújtja itt, hasonlóképpen Juliette Lewishoz – jelölték is mindkettejüket egy-egy Oscarra. Játékuk erejét jelzi, hogy mellettük a szintén remek Nick Nolte és Jessica Lange csupán másodhegedűs tud lenni ebben az éles, szúrós és karcos kamara-thrillerben. Nolte egy jóravaló családapa, amúgy ügyvéd, aki hajótúrára indul családjával. Nem tudja, hogy kiszabadult a börtönből egy 12 évvel ezelőtti ügyének főszereplője, a pszichopata gyilkos, aki történetesen nem volt megelégedve az ügyvéd szolgálataival…

cape fear - robert de niroA csillagok, pontosabban A vörös bolygó (Mozi+, 21.00) felé vethetjük tekintetünket a következő filmben. Ebben az igen klausztro- és agórafób sci-fiben a betonarcú Carrie-Anne Mosst, az ekkoriban éppen józan Val Kilmert és a mindig kiváló Tom Sizemore-t láthatjuk. Ha nem kívánunk a filmtől a tudomány mai állása szerinti egzakt eredményeknek megfelelő hitelt, akkor azért egy korrekt, feszes és gondolatébresztő, nézhető film ez – bár lesz benne űrhajó, de lézerkardok, mesefigurák, és más efféle műfaji közhelyek viszont nem. (Bővebben)

A mai -kissé közepes- romantikus darabban, A szerelem útjánban (Film Mánia, 21.00) egy fiatal bostoni nő (Alice Eve) lekési az utolsó vonatot New Yorkban, ami hazavinné. Tanácstalanul ácsorog az állomáson, hogy hol töltse az éjszakát, amikor egy utcazenész (Chris Evans) felajánlja segítségét. Na persze.

Az Ocean’s-széria (Soderbergh Pista újkeletű felfogása szerinti) második része is éppen annyira szórakoztató, laza, nagystílű szélhámos-film, mint az első része volt, mint az eredeti Rat Pack-es volt és mint a következő rész is lesz. Az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tétben (film+, 21.00) felsorolni is lehetetlen a megjelenő sztárokat.Úgy kezdődik, hogy George Clooney, Julia Roberts, Andy Garcia, Brad Pitt

Majd húsz éves, de még talán fogyasztható az Árnyék-összeesküvés (Viasat3, 21.00) című akció-thriller, melyben a Fehér Házban akad egy kis bibi. Az ekkor még hamvas Charlie Sheen játssza Bobbyt, az elnök fiatal politikai tanácsadóját, aki egy nap, régi egyetemi professzorával összefutva az utcán, azt az információt kapja, hogy merénylet készült az amerikai elnök ellen. A professzort azonban meggyilkolják a beszélgetés közben, aki Bobby karjaiban hal meg. Az információk egy szerteágazó és igen messziről, sőt magasról eredő konspirációt sejtetnek, így Bobby nem tudja kiben bízhat, viszont azt tudja, hogy minden áron meg kell védenie az elnököt. További szerepekben pl. Donald Sutherland és Ben Gazzara.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.