Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Először XVI. Lajos udvarába csöppenünk a Búcsú a királynémtól (Filmcafe, 19.15) című francia történelmi drámában. Miközben Marie Antoinette (Diane Kruger) mazsolás kalácsot majszol, pezsgőt kortyol és idióta, együgyű férje helyett udvaroncokkal kényezteti magát, odakint a nép éhezik és egyre dühösebb. A királynő ifjú társalkodónőjét (Léa Seydoux) azonban mindez egyelőre hidegen hagyja, élvezi a pompát, a fényűzést és a gondtalan napokat…

viharzona-mark-wahlberg-george-clooneyA tengervízhez meglehetősen szoros kötődéssel bíró Wolfgang Petersen rendezte a Viharzóna (film+, 20.50) című, az előzetes várakozásokkal szemben egyáltalán nem katasztrofális katasztrófafilmet, melyben két halász (George Clooney és Mark Wahlberg – a képen) megy ki, minden ezt nem ajánló időjárás-jelentés ellenére, ócska bárkáján a háborgó tengerre, egy bombasztikus, ám igen fatális végű halásztúrára.

Ugyanekkor, A Cate McCall-per (Paramount Channel, 21.00) című film bírósági drámának ígérkezik, melynek érdekessége ezúttal az “amikor a hóhért akasszák” dramaturgiája. Kate Beckinsale játssza a történetben a hajdani, nagymenő ügyvédet, aki mára alkoholizmusa (stb.) okán elveszítette karrierjét, gyermekét (stb.). A címbeli per a gyermekéért folyik, tétje emellett Cate McCall élete is. Rövid, de velős film lesz ez, ha odafigyelünk rá.

A kanadai Atom Egoyan Chloe – A kísértés iskolája (Viasat3, 21.00) című thrillerjében egy feleség (Julianne Moore) gyanakszik egyetemi oktató férjére (Liam Neeson), hogy csalja őt, ezért felbérel egy luxusprostit (Amanda Seyfried), hogy az buktassa le őt, ha tudja. A kurva azonban túl jó munkát végez és ez olyan események láncolatát indítja el, melyre a feleség legszörnyűbb rémálmai sem fordultak elő…

Egy Brett Easton Ellis-adaptáció Az informátorok (film+2, 23.00), sok híres színésszel (Kim Basinger, Billy Bob Thornton, Mickey Rourke, stb.), amiért annak idején én valamiért azonban kevésbé lelkesedem. Sem a film nem tetszett igazán, és az irodalmi alapanyagtól sem estem hanyatt… De azért szólok. Elkényeztetett gazdag kölkök, köcsög szülőkkel mindent megengednek maguknak.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.