Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Az X-faktor döntője valószínűleg simán lekaszálja a mai estét, ezért a többiek úgy döntöttek, hogy inkább vége a világnak. Érdekes módon, két éve is éppen az X-faktor döntője alatt nézhettük meg, hogy Michael Douglas vajon képes-e több lenni, mint egy testőr, A testőr (SuperTV2, 19.00) című krimiben – ahol is az ellenlábas titkos ügynököt egy bizonyos Kiefer Sutherland alakítja, ezúttal azonban nem Jack Bauerként. Akit őrizni kell, az Kim Basinger, s aki meg a szart kavarja, az a vékony fekete hölgy a Született feleségekből. Ettől függetlenül, a film izgi. Mondjuk.

warrior-tom-hardy-joel-edgertonPicit kilóg a ma esti sorból A tinilány naplója (HBO, 20.00), melyből kiderül, hogy a lányokat is csak az érdekli felnőttkoruk bimbózó hajnalán. Eleddig közel mindenki hazudott (nem nekem, hanem úgy általában), hiszen senki nem beszélt arról, hogy a lányokat is ilyen komolyan nyomasztani tudják saját méretbeli korlátaik… Pedig de. Nyilván így kell, hogy legyen, csak éppen kevesen veszik a bátorságot, hogy erről nyíltan, őszintén és hozzávetőleg komolyan beszéljenek (mert elviccelni azért már régen tudják a dolgokat). Phoebe Glockner és Marielle Heller viszont megpróbálták ebben az igen kellemes hangulatú, merészen szókimondó, bájos kis filmben, és jól tették. A lába között kínzó bizsergést érző, s azt anyja mostani pasijával enyhítő, 16 éves Minnie (Bel Powley), kissé Nabokov klasszikus Lolitájára hajazó története üde színfolt még a XXI. században is agyakat, vágyakat kioltó prüdéria matt szürkeségében. Én simán ajánlanám mindenkinek korhatár nélkül, de legfőképpen tinédzserkorú lányoknak.

A Csúcshatás (RTL II, 20.00) című filmnek pedig egy ihlethiányban szenvedő író (Bradley Cooper) a főszereplője, aki tehetségtelenségét bizonyos, a címben említett hatást ígérő kemikália fogyasztásával próbálja kompenzálni. A szer hat, hősünk szárnyal, a földről azonban utánanyúlnak (Robert de Niro). A csúcshatás azonban -legalábbis a nézők számára- elmarad. (Bővebben)

Michelle Pfeiffer egy 40 éves producert alakít az Anyád lehetnék (Viasat3, 21.00) című romantikus komédiában, aki egyedül neveli tini lányát (Saoirse Ronan). Egy castingon megtetszik neki egy fiatal színész (Paul Rudd), aki kapva kap az alkalmon és minden vágya, hogy befeküdjön a “szereposztó díványra”. A nő azonban hárítja a nagy korkülönbség miatt a közeledést, azonban az ostrom kitartó és leleményes. Mit meg nem tesznek az emberek egy szerepért…

Klassz film viszont a Warrior – A végső menet (AMC, 21.00), ne tévesszenek meg senkit az idióta, bombasztikus cím. A történet olyan mint egy állcsúcsra elhelyezett, masszív alapállásból, egész törzsből meghúzott jobbhorog. Egy egyszerű mozdulat, de ha talál, akkor csengettek. Kiváló sport-, egyben testvérdráma ez a film, katarzissal, mindennel, egy tiszta, becsületes rendezésben (Gavin O’Connor) és el-ké-pesz-tő színészi alakításokkal (Tom HardyJoel Edgerton – a képen, és Nick Nolte). (Bővebben)

Denzel Washington, azaz A tűzben edzett férfi (Mozi+, 21.00) eközben egy kiégett (bocsánat!), hajdani CIA-ügynök, aki ma -nyugdíj-kiegészítésként- gazdag mexikóiak gyermekét védi a Mexikóvárosban tevékenykedő, vaskos váltságdíjra hajtó emberrablóktól. Tony Scott filmje egyszerre remek akcióthriller és valós problémákról beszélő, gondolatébresztő dráma. (Bővebben)

A Gyilkosság a villában (Film Mánia, 21.00) egy Firenzében játszódó Sommerset Maugham-regényadaptáció Kristin Scott Thomas-szal és Sean Pennel. Akinek e három névből, vagy a helyszínből legalább egy bejön, annak már meg is van a ma esti öröme. (Nekem kissé porosnak tűnt…)

És itt a világvége, amit emlegettem. A Világok harca (Duna, 21.10) látszólag Steven Spielberg nagy költségvetésű, családcentrikus popcorn-mozija H.G. Wells scifi-klasszikusa nyomán, de nem nehéz észrevenni a csicsapicsa felszín alatt Tom Cruise Xenu felett aratott újabb fényes győzelmének ideologikus propagandáját. ;) (2005-ös írásom a filmről) Azt viszont még én sem láttam (előre), hogy A Föld után (TV2, 21.25) mi lesz, de azért M. Night Shyamalannal mindig kell egy picit vigyázni, mert igencsak el tudja vetni a sulykot. Az viszont érdekes felvetés, hogy Will Smith, aki rendesen a Földet szokta megmenteni, mihez tud kezdeni magával, ha nincs már mit megmenteni…

Ha nincs kedvünk túlélni, akkor akár Morgan Freemannel is tölthetjük az estét, ahogyan a tőle megszokott módon és színvonalon eljátszik egy dörzsölt, vén (műkincs-tolvaj) rókát A kód (film+2, 21.25) című, igen szórakoztató szajréfilmben, aki szívesen szívatja feltörekvő, ambiciózus riválisát (Antonio Banderas) egy igen bonyolult és veszélyes ügyben.

A pankrátor (AMC, 23.25) Darren Aronofsky méltán díjazott drámája, mely egy lecsúszott pankrátor (Mickey Rourke) talpon maradásért folytatott küzdelmét mutatja be kíméletlen szenvtelenséggel, egyben megejtően szép, őszinte romantikával. Pasimozi, de a csajok is szerethetik. (Bővebben)

A szintén a késő estében kezdődő Antwone Fisher történetének (TV2, 23.45) az az érdekessége, hogy a kiváló színészként ismert (és ma is már látott) Denzel Washington rendezte, amellett, hogy a főszerepet is eljátssza. A valós eseményeket elmesélő, amúgy igen jó és izgalmas életrajzi drámában Denzel egy katonai pszichiátert alakít, akinek feladata kideríteni a címben említett tengerészgyalogos (Derek Luke) féktelenül agresszív természetének valódi okait…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s