Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő, Karácsony 2.

Hát, nagyon-nagyon nehéz… A király beszéde (RTL II, 19.15) című 2010-ben készült film amúgy egy virtigli Oscar-szivacs, viszont rengetegszer láthattuk már. Colin Firth azonban tényleg remek a filmben, megérdemelte a szobrot; de ugyanolyan jó Geoffrey Rush is, vagy például Timothy Spall, Churchill röpke, de jelentős szerepében. Amúgy film is elég nehezen kikezdhető, olyan, mint egy kerekded, sima gömb. Nincs rajta fogás, de simán el lehet gurítani. (Bővebben)

rumnaplo-johnny-deppA ma esti kalandfilm a szintén sokat látott Robin Hood, a tolvajok fejedelme (Duna, 20.05) lesz, jó hosszan, tokkal-vonóval, Kevin Costnerrel, Morgan Freemannel, Sir Sean Conneryvel, Bryan Adamsszel, bekamerázott repülő nyílvesszővel, egyebekkel.

Romantikus komédia lesz az Áldatlan állapotban (Prime, 20.35), melyben Hugh Grant alakítja azt a léha, felelőtlen, csak az élet élvezetének és a karrier építésének élő férfit, akire előre nem sejtetett katasztrófazuhatag szakad, amint megtudja, hogy ifjú felesége (Julianne Moore) gyermeket vár.

A Rumnapló (Filmcafe, 21.00) viszont egy életrajz, mely a Hunter S. Thompson nevű politoxikomán és gyakorló pszichopata újságíró-legenda ifjúkoráról szól, amikor még nem találta fel az ún. gonzót, és későbbi mániái sem hatalmasodtak még el rajta. Thompsont a nagyszerű Félelem és reszketés… után újra Johnny Depp alakítja (lásd a képen), bár ezúttal ez sem menti igazán a fimet… (Bővebben)

Oliver Stone A szakasz (AMC, 21.00) című filmje annak idején igen merész vállalkozás volt, hiszen ez volt az egyik első olyan amerikai háborús tematikájú film, amelyik bátran szembefordult a hivatalos (és nem hivatalos) amerikai Vietnam-propagandával. Azóta készült egy csomó más film is efféle szemlélettel, néhány jobb is ennél, de főleg rosszabbak – ezért ma is ajánlható, illetve, nyugodtan leporolható mozi ez, amely 4 db. Oscart ért 1987-ben.

Lesz Az angol beteg (Paramount Channel, 21.00) is, amelyik viszont a második világháborúban játszódik, viszont hallható benne Sebestyén Márta. De hát ezt tudjuk már jól… Ez 9 darab Oscar-díjt érő alkotás, de nem ez a baj vele.

Mike Cahill, a független filmes szcéna romantikus-filozofikus sci-fikben utazó specialistája ott folytatja, ahol az Egy másik Földben abbahagyta. A szem tükrében (SuperTV2, 22.30) című 2014-es filmjében is pont azt a kötéltáncot járja, ami az ezoterikus blöff és a tiszta művészet között húzódik, miközben alatta a nyúlós, ragacsos giccstenger hullámai vetnek tarajokat. A fillérekből készült független film látszólag egy sírig, sőt azon túl is tartó szerelem története, miközben megbirkózik egymással a megfoghatatlan, spirituális transzcendencia a kizárólag egzakt, tapasztalati alapokon nyugvó, aprólékos bizonyítási eljárásokon kikristályosodott tudománnyal. Rázós, meredek téma, hiszen mindkét oldalról lehet támadni a filmet, ennek ellenére bizonyítja Cahill tehetségét, hogy a végkifejletre elegánsan ki tudja húzni fejét a hurokból és a történetet be tudja fejezni oly módon, amire mindkét oldal harcosai rá tudnak bólintani – feltéve, ha valamennyire komolyan veszik magukat, illetve a másikat. (Bővebben)

A szerelem hálójába (RTL Klub, 22.45) Meg Ryan és Tom Hanks gabalyodott bele, még 1998-ban, amikor szerepük szerint egymás halálos konkurenciájaként élnek, mint két könyvkereskedő az utca átellenes oldalán, viszont éjszaka, immár két magányos szívként, álnéven keresnek szerelmet a világhálón. Naná, hogy egymásra kattintanak.

Az biztos, hogy Joe Wright (előzőleg pl. Büszkeség és balítélet, vagy Vágy és vezeklés) nagyon kitalálta, hogy mit akar csinálni 2012-ben, (Miklós Tibor és Kocsák Attila méltán elfeledett rockoperáját is beleszámolva) minimum tizenkettedjére az öreg Tolsztoj Leó által megírt Anna Karenina (TV2, 23.40) történetéből; az viszont egy másik kérdés, hogy volt-e valami értelme ennek a kísérletnek… Mindenesetre, Keira Kinghtley a címszerepben, valamint mások mellett Jude Law Kareninként, vagy Aaron Johnson Vronszkijként mindent megtesznek a siker érdekében. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s