Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Ijesztő hirtelenséggel zúdult ránk 2017. Tegnap még hajjaj, azonban ma már jajjaj. Viszont, teher alatt nő a pálma. Nézhetjük ma este például Az árulót (AMC, 19.55), ami egy amolyan “Jack Bauer-i“, terroristás thrillert (tehát nem biztos, hogy másfél óráig elengeded a fotel karfáját…), mely az FBI köreiben megbúvó, címbeli tulajdonságokkal bíró figuráról, valamint Amerikában buszokat robbantani készülő arab terroristákról szól. Főszerepben Guy Pearce, Don Cheadle és Jeff Daniels.

joy-jennifer-lawrenceÉn alapvetően bírom azokat a tipikusan amerikai történeteket, melyben egy szegény, de törekvő kisember szembesszáll az igazáért, akár még magával az ördöggel is, ha kell; még a tűzön is keresztülviszi tervét, hogy egyről a kettőre jusson, s ha kell, még felmegy a Fehér Házba is. Alapvető történetek ezek, ebből épült fel a világ (ma már ismét) legnagyobb gazdasága, annak összes mítosza, népmeséje és legendáriuma. David O. Russell (az általam nem szeretett Amerikai botrány után) ezúttal egy megveszekedett feltalálónőt (Jennifer Lawrencea képen– majdnem Oscart is kapott ezért, bár a végén rettenetes a haja😉 ) mutat be nekünk Joy (HBO, 20.00) című filmjében, aki egy forradalmi felmosófával (nálunk fókagépnek hívták ezt a seregben) próbálja beteljesíteni az amerikai álmot – nem kevés buktató, csalódás és gáncs után, természetesen sikerrel. Szerettem tehát ezt a filmet is, mert a lehető legbanálisabb téma is képes legendává nemesülni benne. Felmosófa…🙂

Az Elvált nők klubja (Duna, 20.20) amolyan véd- és dacszövetségként jött létre (még a múlt században) a férfinem ellen, de főleg az elvált férjek ellen. Persze, afelől szemernyi kétségünk sem lehet, hogy Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton, vagy Maggie Smith előtt nincs az a férfi, aki megállna a talpán.🙂 Természetesen ez egy romantikus komédia, mely azonban négy stabil lábon áll.

Hillary Swank rajongói elé ma este egy igazi drámát láthatnak, melyben Swank egy eltökélt, igazáért harcolni is kész ifjú hölgyet alakít, aki meg van győződve bátyja ártatlanságáról, akit viszont mégis életfogytiglani börtönre ítélt a bíróság. A Meggyőződés (Prime, 21.00) megtörtént eseményt dolgoz fel. (Bővebben)

A ma esti Kiképzés (Viasat3, 21.00) egy kőkemény zsarufilm lesz, méghozzá a realistánál is naturalistább megközelítésben, ha szabad ilyen marhaságot mondani. Denzel Washington adja itt rutinos drognyomozót, aki egy zöldfülűt (Ethan Hawke) kap társnak, hogy bevezesse a tutiba. Oscart kapott ezért az alakításért Washington, mégpedig megérdemelten, de a film maga is igen jó darab a műfajában, érdemes megnézni.

Willard Carrol szerzői filmjének (ui. írta&rendezte), a Szeress, ha tudsz!-nak (Filmcafe, 21.00) témája az, hogy hogyan vagyunk képesek szeretni (vagy nem szeretni) egymást, a mai, modern rohanó társadalomban. 11 pár történetét követjük nyomon az igen jól megírt, szórakoztató, de azért még bőven okos filmben, akiket Hollywood színe-java kelt életre (pl. Angelina Jolie, Ellen Burstyn, Gillian Anderson vagy Gena Rowlands a női szakaszban, illetve Dennis Quaid, Anthony Edwards, Sean Connery vagy Ryan Philippe a férfiban, mások mellett).

Tegnap láthattuk, de ma ismétlik a Felhőatlaszt (m5, 21.40) is. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s