Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Nincs nagy választék. A Nincs kiút (AMC, 19.55) című -izgalmas- thrillerben az amerikai hadügyminisztérium belső köreibe merülhetünk el. Tom Farrell (Kevin Costner), az új összekötő tiszt a hírhedten keménykezű hadügyminiszter, David Brice (Gene Hackman) mellett, a Pentagon fogadásán ismerkedik meg a csodaszép Susannel (Sean Young). Szinte azonnal szerelmi viszony szövődik közöttük, pedig a lány a miniszter titkos szeretője. Egy intim együttlétet követően – alighogy Tom távozott – a féltékeny Brice ront be az ajtón, s felelősségre vonja szerinte hűtlen barátnőjét. Az indulatok elszabadulnak, s a lány holtan marad a helyszínen. A hadügyminiszter a gyilkosságot ismeretlen vetélytársára akarja kenni, s a vizsgálat felügyeletét Tomra bízza. Farrellnek 48 órája van, hogy igazolja ártatlanságát, miközben saját maga ellen vezeti a nyomozást, s a főnöke a tettes… Tehát, mondhatjuk azt is akár, hogy több mint tettes.🙂

hannibal-tanar-ur-szabo-ernoAz ausztrál pop-kult guru George Miller post-war-dream sagájának második része a még mindig Mel Gibson fenekével és sebesség-fétisizmussal villantó Mad Max 2. – Az országúti harcos (Film+, 21.00), mely sokak szerint a legjobb a sorozatban, engem azonban mégis inkább egy elfajult meleg szadomazo klubdélutánra emlékeztet. Az első az igazi, ez már csak vicces.

Fábri Zoltán egyetemes filmklasszikusa, a Hannibál tanár úr (m5, 22.25) akár értelmezhető úgy is, mint egy pedagógusoknak és oktatáspolitikusoknak szóló példabeszéd. A címszerepben Nyúl Béla latintanár (Szabó Ernő megrendítő erejű alakításában – lásd a képen), egy nemecseki mércével mérhető óriás – tanárnak, tanítónak csakis ilyen elhivatottsággal, alázattal és hittel szabad katedrára állnia. Máshogy bűn.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s