Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Az élet, mint olyan, tudjuk, milyen. Ehhez képest az Ilyen az élet (Cool, 20.40) című romantikus komédia csupa-csupa műbalhé, műhiszti, műboldogság, Katherine Heigl és Josh Duhamel részvételével. A téma annyi, hogy a két élhetetlen, elkényeztetett figura egy szerencsétlenségnek köszönhetően egy kis csöppség gyámjává válik, akinek léte alaposan felforgatja életüket.

z-vilaghaboru-brad-pittAz élet, kicsit -de annyira azért nem nagyon- sarkítva olyan, vagy hamar-hamar olyan lesz, mint a Z világháború (SuperTV2, 21.00) című mozikban látni fogjuk. Ugye, ez az a film, amit pár éve olyan sokáig, illetve, olyan sok macerával forgatott Budapesten Brad Pitt (lásd a képen). (Bővebben)

A pankrátor (Filmcafe, 21.00) Darren Aronofsky méltán díjazott drámája, mely egy lecsúszott pankrátor (Mickey Rourke) talpon maradásért folytatott küzdelmét mutatja be kíméletlen szenvtelenséggel, ám megejtően szép, tiszta, férfiasan őszinte romantikával. Alapvetően pasimozi ez, de a csajok is szerethetik. (Bővebben)

Jó kis második világháborús tengeralattjárós történet az U-571 (Paramount Channel, 21.00), melyben Hitler tengeralattjárói már az Államok keleti partvidékét fenyegetik, mire az amerikaiak azt eszelik ki, hogy elfognak egy náci tengeralattjárót, hogy a benne található dekódoló berendezéssel megfejthessék a nácik kommunikációját. A film természetesen nem egy Das Boot, de azért még bőven nézhető, izgalmas háborús dráma. Matthew McConaughey, Harvey Keitel, Bill Paxton, vagy például Jon Bon Jovi.

Szintén jó kis thriller aztán A leskelődő (Film+2, 21.30), melyben egy munkájába lassan belezakkanó zsarut (James Spader) egy ördögi sorozatgyilkos (Keanu Reeves) paráztat sorozatos gyilkosságaival. A gyilkos Griffint azonban nem a gyilkolás érdekli, hanem az igazi kiszemelt áldozat, az őutána nyomozó zsaru reakciói…

Shakespeare egyik legnépszerűbb komédiáját, a Tévedések vígjátékát (m5, 21.50) nézhetjük meg ma este a Globe Theatre előadásában, magyar felirattal – ha azt hisszük, tudunk angolul, kapcsoljuk ki a magyar feliratot és tesztelhetjük magunkat (borítékolom, hogy azért sokunknál lesznek meglepetések…).

Az Amerikai gengszter (Duna, 22.10) egy meglepően gördülékeny, tempós mozi; sőt, kevés ilyen pörgős, közel háromórás film létezik a filmtörténelemben. Hogy nem nyert díjakat, és hogy (egyesek szerint) nem ér fel Coppola “szentséges” Keresztapa-trilógiájához (valamint a többi klasszikus gengsztertörténethez), az talán azért van, mert az olaszok egyszerűen sármosabbak, stílusosabbak, mint a feketék (akik viszont máshogyan azok). Denzel Washington egyedül tán kevésnek tűnik Brandóhoz, Al Pacinóhoz, Robert De Niróhoz képest, valamint az egyetlen karakterre kihegyezett sztori sem lép fel olyan igénnyel, hogy egy hatalmas freskón ábrázolja egy bűnszervezet természetrajzát. Ridley Scott sem Martin Scorsese, vagy F.F. Coppola: a főgengszter sofőrjéből lett főgengszter történetét azonban ezek ellenére, mégis korrekt módon, érdekfeszítően meséli el.

Két fiatal srác tölti a Mississippi misztikus deltájában “kamaszkoruk legizgalmasabb nyarát”. Az igen markáns művekkel jelentkező Jeff Nichols lassú, hömpölygő, kissé balladisztikus hatású, igen fílinges, igen hangulatos Mud (TV2, 23.25) című drámája kulcsszerepében a remek formát futó Matthew McConaughey-t láthatjuk.

A rendszeresen, bár meg nem érdemelten éjszakai időpontokra száműzött Éjjeli féreg (Viasat3, 23.30) viszont még mindig az utóbbi évek egyik legjobb, legfrissebb thrillere, melyben Jake Gyllenhaal ámokfutását élvezhetjük. Az izgalmas történet egy olyan híradó-operatőrről szól, aki tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy minden reggel használható anyagot tegyen le szerkesztője asztalára… (Bővebben)

Brooklyn mélyén (RTL II, 23.45) című krimi-dráma viszont egy zsaru-film, mely akár Antoine Fuqua A kiképzés című, igen remek kis mozijának második részeként is felfogható. Három párhuzamosan futó zsarusors, mely a végső véres fináléban ér össze. Kiábrándult, naturalista pillanatkép a mai New York bűnüldözéséről, szociografikus hitelességgel megrajzolva. Nincsenek hősök, csak áldozatok, akik akkor szerencsések, ha egy órával tovább élnek, mint a másik. A vakmerő Ethan Hawke és a laza Don Cheadle mellett különösen remek a tisztesen megőszült Richard Gere a nyugdíj előtt álló, gyávácska zsaru szerepében.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s